30.12.2014

50 g Hiivapaketti

Niin,

Pakkaukset ja tuotteet muuttuvat, tuotteiden nimetkin muuttuvat mutta yksi on ja pysyy. Jo lapsuuteni Latovainiosta asti on hiivapaketti ollut samankokoinen ja samannäköinen.

Jollain tapaa sekin on huono.

Kun sen tuo kotiin ja jos se on päässyt avautumaan käärettä ei saa millään entisenlaiseksi. Tai jos paketista käyttää vain puolet loppuosa jää ihmeelliseksi tötteröksi pyörimään ikuisiksi ajoiksi jääkaappiin.

Kuivahiivaakin on, mutta monen mielestä tämä perinteinen kuutio on se ainoa ja oikea. Juustoakin saa jo nykyisin pullossa niin miksei hiivakin voisi olla nestemäisenä annospulloina?

Kokeilkaapa itse avata hiivapaketti täysin auki ja sitten sulkea se uudestaan. Ja lisäksi ajatelkaa miten suuri verotulo suomelle olisi jos hiivaan laitettaisiin 100% alkoholivero. Kaikki ostaisi edelleen yhtä paljon kuin ennenkin alle 50 sentillä paketti ja suomen valtion kassatilanne paranisi, työttömyyskorvauksia ei tarvitsisi leikata.Edit: Onhan se muuttunut, mutta en vaan huomannut.

2 kommenttia:

RaimoS kirjoitti...

60-luvulla hain äidille hiivaa Kuuman kaupasta. Martti leikkasi 20 pennin palan isosta kuutiosta näppärästi langalla. Myöhemmin tulivat sitten nämä paketit.

Murphy kirjoitti...

Niin,

Nyt kun sanot, taisi Latovainion Ension kaupassa olla sama peli. Martista tulee mieleen eräs juttu jota kuuntelin sivusta voimatta puuttua keskusteluun, vaikka itse en syyllinen ollutkaan mutta mäin kyllä tapauksen.

Kirjoitan sen omaksi jutukseen nimiä hieman muuttaen myöhemmin tänään. Jotkut asiat jää mieleen ikuisesti kun kyse on epäreiluudesta rehellistä kohtaan.

Mökki Raaseporissa

Niin, Parin päivän mökki nimeltään Tiira. Paikkakunta Raasepori ja Boxin kylä Saunamökki rannassa Varsinainen mökki hiema...