5.12.2014

Mitäs yhdestä hukkuneesta pyssystä!

Niin,

Nyt on kauhea kalapaliikki kun yksi rynnäkkökivääri on kateissa.

Armeija-aikanani sattui minun komppaniassa samanlainen tapaus ja ei siitä paljoa jälkikäteen vouhkattu kun se selvisi parissa tunnissa.

Komppaniamme oli maastoharjoituksissa Raasin metsissä. Kuljetus oli järjestetty Heikkilän kasarmin autokomppanian voimin. Kun palasimme harjoituksen jälkeen komppaniaan meidät kaikki komennettiin kivääri mukana ulos tuvista ja varustekaappi käskettiin jättämään avoimeksi.

Ulkona jokaisen kiväärin sarjanumero tarkistettiin ja tilaisuus päättyi siihen. Jälkikäteen kuulimme että jonkun ase oli ollut kadoksissa mutta myöhemmin löytynyt Heikkilän kasarmilta. Olisiko jäänyt auton lavalle jonkun pressun alle?

Näin jälkikäteen ajatellen yhden rynnäkkökiväärin varastaminen harjoitusalueelta ei olisi kovinkaan vaikea juttu. Pitäisi olla esim kertausharjoitukset ja olla niissä yksi osallistujista. Jonkun kiväärin oltua hetken vartiotta, kätkeä se visusti alueelle ja palata myöhemmin hakemaan ase.

Kertausharjoituksissa Riihimäellä olin aikoinaan harjoitusalueen vartiomiehenä. Harjoitusalueen tie johti myös yksityiselle hiekkakuopalle ja siinä liikkui siten myös hiekka-asioissa maastoautoja. Yksikin auto ei jaksanut odottaa että olisin vetänyt lautapuomin sivuun vaan lasautti reunan kautta ohitse. Minulla oli kovia panoksia mutta koska auto jäi miehistöineen touhuamaan näköetäisyyden hiekkaseulalle, ajattelin että antaa olla ja tehkööt työnsä, en ammu tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Mökki Raaseporissa

Niin, Parin päivän mökki nimeltään Tiira. Paikkakunta Raasepori ja Boxin kylä Saunamökki rannassa Varsinainen mökki hiema...