21.1.2015

Olethan sinäkin naapurisi vartija?

Niin,

Uutisaiheena viime päivinä oli miten liettualainen varasliiga jäi kiinni. Tälläkin paikkakunnalla olivat rosvonneet omakotitaloja vuonna 2012. Vahinko on jo tapahtunut ja uusia rosmoja tulee. Päiväsaikaankin he menevät asuntoihin tai öisin, jos ovat havainneet ettei asunnossa ole liikettä ollut.

Poliisi on useasti kehoittanut seuraamaan naapuruston epämääräistä liikennettä ja hämärässä hiippailevia. Onhan siitäkin ehkä apua mutta yleensä ollaan jälkijättöisiä tai sitten tulee turhia poliisisoittoja sukulaisten vierailukäyntien johdosta.

Tuossa naapuritontilla olen jo useamman vuoden seurannut talon purkua, uuden rakentamista ja asukkaiden poismuuttotouhua. Nyt se on sisältä liki tyhjä mutta kyllä siellä silti liikettä näkyy vaikkei pihatöitä tehdäkään. Eilen outo pakettiauto tuli ja kaksi miestä liikkui sisään ja ulos, Menivät luukusta vintillekin ja varmaan oli omistajan tilaama asennustyö. Tuolla tavoin voi tehdä myös melko rauhassa asunnon tyhjennyskeikkoja. Tullaan pakulla ja haalarit päällä ja ollaan kuin oltaisiin asiallisella asialla. Erään espoolaisen omakotitalon pihaan ilmeistyi pari kesää takaperin pihan haravoitsijoita. Naapuri vain katseli että onpas tuollaisiakin yrittäjiä nykyaikana. Myöhemmin talon omistaja valitti että huusholli oli ryöstetty.

Jos olisin rosmo ja mulla olisi kaveri, alkaisin nyt talvisaikaan harjaamaan rappusia ja kolaamaan pihapolkuja. Kaveri menisi takaoven läpi ja hakisi ne naisväen kultakorut vaatekaapin sukkapinon takaa. Perintöhopeatkin messiin ja menoksi. Vintille en viitsisi kiivetä, vaatteet tulisi lasivillaisiksi.

Kaverin kyllä pyytäisin katsomaan myös jäteastian, likapyykkikorin sekä pakastimen sisällön. Ne kuulemma on sellaisia paikkoja johon arvoesineet kannattaa piilottaa kun pidemmäksi aikaa pois lähtee.


4 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Meillä ei oikeastaan ole edes naapureita, jotka vahtis... mutta on sentään Securitas.
Just kun luin siitä, miten oli vaimo haettu töistä ja rosvot sillävälin iskeny, ajattelin, että pitää oikeasti ruveta laittamaan ne hälyt päälle ihan pikkureissujen ajaksikin.

Murphy kirjoitti...

Niin,

Virallinen tarrakin ovessa auttaa jo jonkin verran. Sehän on nykyään Verisure ja lämpötila sekä kosteusanturit vakiona paloilmaisimissa.

Ei ammattirosvot viitsi kokeilla alkaako summeri soida vai ei kun asiallisen tarran näkee. Tosin eihän sen avaimenperän vilauttaminen laitteen edessä paljon vaivaa vaatine. Ja jos tulee koiran korkea hyppy sohvan selkämykseltä matkaansaattaen hälytyksen, tuleehan laite testattua.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo kuvasi on hyvä todiste, jos ne kumminkin oli rosvoja siinä naapurissa.

Hälyttimistä ei kannata huudella, että minkälaisia on asennettu. Parempi antaa olla varkaille yllätyksenä. Meillä ei ole tarraa eikä mitään, mutta koittakaas murtautua :-)

Murphy kirjoitti...

Juu,

Mutta tuo kuva ei auttaisi kiinniottoa. Pakussa ei ollut teippejä kyljessä mutten viitsinyt kävellä ja rekkaria ylös ottaa.

Jotain johtoja ne kanniskeli ja olivat melko kauan jotta luulen että muuttotyhjän talon olisi putsannut nopeastikin jos rosmoja olisivat.

Aiemman asuinpaikan liki oli iso rivitaloyhtiö joka jäi puolivalmiiksi kun rakennusyhtiö meni konkurssiin. Sieltä oli viety massiiviset määrät helloja ja jääkaappeja kun omistajakin oli muualla oleva pankin konkurssihallinto. Joskushan on todettu että remonttimiehille annettuja avaimia on kopioitu ja niillä tultu sitten vuosien pääsät. Tuolla oli lukkoliikkeen autokin yksi päivä, jotta sarjoitus ilmeisesti uusittiin.

Mökki Raaseporissa

Niin, Parin päivän mökki nimeltään Tiira. Paikkakunta Raasepori ja Boxin kylä Saunamökki rannassa Varsinainen mökki hiema...