6.1.2015

Pakastimen sulatus

Niin,

Nyt se taas oli oiva hetki sulattaa pakastin. Kun oli imurointi samalla menossa niin pölypussi pois ja imuri puhaltamaan 1700 W teholla lämpöä kaapin sisuksiin. Alkoi jäät ropista ritilöille. Mikähän pirun himo siinäkin on että kun alkavat irrota, pitää ihmisenpojan vielä lähteä lisäksi käsin auttelemaan ja hileitä alas rapsimaan? Naapuri aikoinaan puhkaisi pakastelokerikkonsa kylmäkennon kun meni ja leipäveitsellä autteli. Korjaus maksoi liki saman kuin uusi jääkaappi.

Menisiköhän kotivakuutukseen kun sanoisi että joku outo tuli ja typeryyttään puhkoi kennon?5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minäpä en enää sulata tätä uusinta ostosta. Se nimittäin on 'nofrost' eli sulattaa itse itseään koko ajan. Kätevältä tuntuu.

Pari vanhempaa pakastinta on vielä sulatettava, mutta niille riittää keran kesässä, kun ovat vain säilytystä varten. Tässä uudessa pakastan tuotteet.

Sanna kirjoitti...

Veikee konsti tuo imuri... meillä tais isäntä viimeksi laittaa petroolilämmittimen siihen pakastimen viereen.

Murphy kirjoitti...

Niin,

Olenkin ajatellut voiko pakastinosa olla no-frost. Ideahanan on että putkistossa virtaa välillä lämmintä ja ja huurre sulaa vedeksi sekä virtaa sitten kaukaloa ja putkea pitkin kompressorin lämmön haihdutettavaksi takaossan.

Rakenne pitää olla erilainen kuin näissä joissa kennostot ovat joka hyllyllä, vesihän siinä valuisi lokerikkoihin. Täytyy etsiä netistä olisiko siellä yksityiskohtia.

Anonyymi kirjoitti...

No-Frost pakastin on erilainen sisältä. Siellä ei ole lainkaan noita ritilähyllyjä, vaan kaikki kolme laatikkoa voi vetää ulos.

Siellä on aika ajoin sellainen pieni puhallus päällä, eikä yhtään huurretta ole muodostunut.

Tykkään kyllä, että on kätevä. Ja tosi hiljainen käyntiääni. Siinähän ei kompressori pysähtele vaan vaimenee lähes kokkonaan välillä.

Murphy kirjoitti...

Ahaa,

En löytänytkään tuota kertomaasi tietoa netistä. Kylmä tehdään siis eri yksikössä ja puhalletaan kuivana pakastustilaan. Kun puhallettava ilma on kuivaa niin huuretta ei varmaankaan kaappiin tule ja muutoinkaan ei huurre muoviosiin kovasti tartu.

Satunnainen Ao Nang kuvaaja

Niin, lumiukko taistelee hellettä vastaan. Saunan nimi on kirjoitettu väärin Rannan turistit atleettivartaloineen...