12.2.2015

Muisto 70-luvulta

Niin,

Huomenna kun on Torstin siunaustilaisuus muistelin mitä vanhimpia asioita hänestä tuli mieleeni. Vuonna -73 ajoin yksikseni vuosimallin 1968 Moskvitsh Elitellä Forssan autokeitaalle tankkaamaan. Tankkauspiste oli itsepalvelupiste ja tankkasin kait sellaisen 30 litraa. Tankatttuani etsin lompakkoani ja huomasinkin että se oli jäänyt kotiin.

Menin kassalle ja kerroin että näin kävi. Rahani ovat Latovainiossa, pitäisi käydä hakemassa ne sieltä ja palata maksamaan. Kassalla oli nuorimies joka sanoi, jahhas ja lähti ulos ottamaan rekisterinumeroa ylös. Takaisin tultuaan hän sanoi ettei autolla mennä mihinkään vaan avaimet pitää luovuttaa hänelle. Mosse oli ilmeisesti automerkki jonka kuskeihin ei ole luottamista.

En uskaltanut vastaankaan pullikoida kun me kumpikaan ei tunnettu toisiamme. En vaan tiennyt mitä tehdä kun kotiin oli kymmenen kilometriä ja kännyköitäkään ei ollut. En muista miten, mutta jotenkin pääsin neljän kilometrin päässä olevalle Forssan torille, siellä sitten näin Torstin autoineen. Käytiin hakemassa kotoani lompakko ja mentiin sitten maksamaan ja hakemaan autoni.

Kyllä Torsti hieman kurmuutti nuortamiestä joka ei yhtään luottanut minun sanaani. Väitti vaan vastaan että hän on joutunut itse maksamaan joskus jonkun bensat. Tuli mieleeni että tuskin oli tilanne jossa paikkakuntalainen asiakas tulee reilusti sisälle ja tunnustaa unohduksensa.

Nyt olen joskus miettinyt että minkähänlaiset ohjeistukset ovat huoltoaseman hoitajilla? Useinhan tankkaajilla voi olla kiirekin ja lompakossa on myös henkilöllisyyspaperit. Äkkiseltään tulee mieleeni jos olisin itse kassalla ja asiakkaalla olisi kallis kännykkä, ottaisin sillä kuvan hänestä ja pyytäisin sen kännykän pantiksi.

Ei kommentteja:

Satunnainen Ao Nang kuvaaja

Niin, lumiukko taistelee hellettä vastaan. Saunan nimi on kirjoitettu väärin Rannan turistit atleettivartaloineen...