11.2.2015

Vanhuuden merkki

Niin,

Jossain sanottiin että silloin tietää tulleensa vanhaksi kun entiset tyttöystävät alkavat tulla rollaattorin kanssa vastaan. On muitakin merkkejä.

Kesällä kun oli kansakoulutapaaminen niin jo syksyllä kuoli porukasta Heikki. Eli näin hänet vain kerran armeijan jälkeen. Ilmeisesti aivoinfarkti ja mies löytyi seuraavana päivänä kuolleena pihaltaan. Minua vuoden vanhempi urakoitsija ja perheetön. Sitten siitä kuukauden päästä kuoli äkillisesti pihalleen myös Pirkko. Kuulemma aortta repesi siihen asti terveeksi todetulta, MTT kirjoitti asiasta muistokirjoituksessa. Hän oli minua kaksi vuotta vanhempi mutta oli estynyt saapumasta koulutapaamiseen.

Ja nyt ensi perjantaina haudataan Torsti. Minua kolme vuotta vanhempi mutta kaverini parillakin tapaa. Kuljimme yhdessä riennoissa kun hänellä oli auto. Myöhemmin avioiduttuaan vierailin kodissaan säännöllisesti joka perjantai-ilta.

Nyt minun matkakohteena sama kirkkomaa jossa sisko, isä ja äiti lepäävät, joten mahdollisuus on minulla pyyhkiä lumet paaden päältä. Muistotilaisuus oudoksuttaa sikäli että saattaa olla paljon nuoruusaikaisia tuttuja jotka ovat vanhentuneet ja muuttuneet, itse vaan on pysynyt muuttumattomana kuin Lenin mausoleumissaan.

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

No, mie oon lentäny niin kauas lapsuuden tantereilta, että olis ihme, jos jonkun sieltä tutun näkisin, saati tunnistaisin. Mutta on niitä alkanut näkyä tämänkin ikäkauden ihmisiä kuolinilmoituksissa...

Anonyymi kirjoitti...

Niinhän se menee, että omaa vanhenemista ei huomaa. Mutta joku vanha koulukaveri tai lapsuuden naapuri kun tulee vastaan, niin johan on vanhentunut, ettei meinaa tuntea.

Satunnainen Ao Nang kuvaaja

Niin, lumiukko taistelee hellettä vastaan. Saunan nimi on kirjoitettu väärin Rannan turistit atleettivartaloineen...