9.4.2015

Turhakkeitako vai tarvekaluja?

Niin,

Aikoinaan ostin seinäkiinnitteisen rikkaimurin. Sillä sai muruset pois pöydältä ja lattialtakin. Seinäteline oli kytketty latauslaitteeseen ja akku menettikin varauskykynsä vuoden-parin jälkeen -meni romuksi.

Leipäkonetta en koskaan ostanut vaikka se on kokenut kotitalouksissa jo kaksikin tulemista. Reissumiehen veroista leipää sillä ei kuitenkaan voi tehdä ja leikkaaminenkin on vaikeaa. Pitäisi ostaa myös sähköveitsi -turhake.

Sähköhammasharjaa suositteli jopa hammaslääkäri ja laite onkin oiva peli. Akku vaan hiipuu vanhemmiten nopeasti ja koko laite menee romuksi ihan kuin tabletti ikään.

Leivänpaahdin on oiva ja pitkäikäinen, voileipägrillejä tuli jostain kylkiäisenä ja tarpeeton peli. Vohvelirauta on ollut käytössä ja onhan se ihan ok, joskin muurinpohjalettuja tulee tehtyä enemmän.

Monitoimikone vaivaa taikinat, raastaa raasteet ja jauhaa maksan sekä lihat. Hankala vaan pestä ja säilyttää.

Riisinkeitin sisältää mikroprosessorin ja kuusi erilaista keitto-ohjelmaa. Etuna on että se ei varasta yhtä hellalevyä ja keittotoimintoa ei tarvitse valvoa. Huuhdellut riisit ja vesi sisään ja riisi valmistuu ja pysyy valmistumisen jälkeen lämpimänä. Kone vie taas yhden hyllypaikan.

Googlettamalla selviää että useimmat oudoksuvat keittimen tarpeellisuutta mutta hankkimisen jälkeen eivät suostuisi luopumaan, vähän kuin leivänpaahdin.

Kivirakenteisessa leivinuunissa saanee parhaat haudutetut padat ja kinkut mutta riisiä on vaikea siinä valmistaa. Japanissa on sushikokkkikouluja. Ensimmäiset kaksi vuotta opiskellaan pääosin riisin oikeaoppista keittämistä. Jotain sellaista se mikroprosessoriin ohjelmoitu ohjelmakin koettaa jäljitellä.
4 kommenttia:

- kirjoitti...

On se kuulemma hyvä, jos riisiä paljon syö.
Mutta munankeitintä mie en ymmärrä.

Anonyymi kirjoitti...

Ei tarvita riisikeitintä, kun ei juuri riisiä syödä, ehkä kerran vuodessa.

Leivänpaahtimesta en luovu. Enkä sähkövatkaimesta. Sähkövatkain, jolla saa jopa kakut ja sämpylätaikinankin vatkattua on paljon kätevämpi kuin iso monitoimikone. Myös sauvasekoitin on käytössä.

Murphy kirjoitti...

Niin,

Sauvasekoitin, blenderi, jäätelökone, mattotamppari, perunankuorimakone, sitruspuserrin puuttui listaltani. Painekattila oli ennenvanhaan monessa taloudessa kanan kypsennyksessä hyvä mutta tilasyöppö ja käyttöastekin huonohko.

marumummeli kirjoitti...

Leipäkone on ollu käytösä kohta 30 vuotta. Gluteenittoman leivän tekemisesä aivan verraton.

Mökki Raaseporissa

Niin, Parin päivän mökki nimeltään Tiira. Paikkakunta Raasepori ja Boxin kylä Saunamökki rannassa Varsinainen mökki hiema...