27.7.2016

Mustikkakukko

Niin,

Äijä aikoinaan mainosti mustikkakukkoa kun minä kehuin pullapohjaan tehtyä mustikkapiirakkaa. No täytyihän tuota kukkoakin kokeilla. Helppo resepti mutta taikinan laittaminen kanneksi oli vaikeinta. Ruistaikina ei oikein pysy levynä.

Maistettukin on, mutta ennaltakin sen arvasi miltä mustikka maistuu ruiskuoressa. Hyväähän se on mutta täyttävää. Lisäksi varmaan terveellisempää kun on kuituja sun muita. Tosin margariinin sijasta laitoin jauhojen joukkoon rutosti voita.


2 kommenttia:

Ari Stenman kirjoitti...

Vot!

Ihanhan tuo oikealta näyttää.
Sen kannen kanssa on tosiaan temppua, itse laitoin sen taikinalevyn leivinpaperin päälle ja kumosin siihen päälle, sitten sipostelin sen kiinni. Mutta näyttää kelpo kukolta, ja kun se on vielä lämmintä ja hivauttaa kaveriksi vaniljajäätelöä, niin onhan, peijakas, maukas iltapala.

Murphy kirjoitti...

Juu, hain Lidlistä jäätelöä ja lämmitin mikrossa pienen erän kukkoa. On se suunmukaista, on tottavie. Eikä ole itse kerättynä hinnankiroissa.

Jatkuvia junaonnettomuuksia Jokioisissa

Niin, Viikonloppuna 80-vuotias mies törmäsi autollaan museojunaan. Aiemmin oli ikävä henkilövahinko vuonna 1908 joulukuussa kun 27-vuotias...