5.4.2012

Koneen kummilapset

Siis yksi Koneen kummilapsi oli Ollituote. Yhtiö sulautettiin konserniin omana yksikkönään, divisioonana -kuten sanottiin. Kone-Instruments Division keskittyi potilasvalvontalaitteisiin ja kemian analyysilaitteisiin.

Elektroniikka ja mikroprosessorit alkoivat tulla myös hisseihin ja ajatuksena oli että Instrumenttiryhmän tekemää kehitystyötä voitaisiin hyödyntää myös hisseissä. Yhteistyö jäi melko ohueksi, teollinen ammattioppilaitos toimi osin samoin resurssein.

Jatkuva ja nopea tuotekehitystyö vaati jatkuvaa panostusta pääomiin ja Herlin katsoikin parhaaksi myydä potilasvalvontalaitteet pois konsernista Instrumentarium Datexille. Jo ennen sitä eriytettiin potilasvalvontaosastosta pois teollisuuden grafiikkakortteja ja -järjestelmiä kehittävä osasto. Siitäkin syntyi myöhemmin yksi uusi kummilapsi -Unigraf, johon Kone Oy jäi vähemmistöomistajaksi.

Sittemmin myös anlyysilaitteet irtautuivat MBO-kaupalla, mutta KONE jäi nimenä tuotteisiin ja yhtiön nimeksikin tuli Kone-Instruments Oy. Siitä taas irtautui uusi kummilapsi KSH-productor joka oli aluksi pelkkä valmistusosasto. Nimen alussa olevat KSH-kirjaimet tulevat kolmen uuden omistajan sukunimistä Kukkoahon Seposta, Soimeksen Pekasta ja Hermiön Veli.

2 kommenttia:

Äijä kirjoitti...

Minulle Ollituote tuo mieleen lapsuudessa laidunten ympärille laitetut sähköpaimenet.

Siinä laitteessa, joka niitä sähköimpulsseja lankoihin lähetti, luki Olli.

Murphy kirjoitti...

Niin.

Itse asiassa samalla nimellä oleva eilinen postaus käsittelee aihetta.
Hyvää pääsiäistä sinullekin.

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...