3.2.2013

Intiimialueilla

Risto kiertää isäntäväen kanssa huushollia. Makuuhuoneessa on edelleen petaamaton sänky ja lastenhuoneissa leluja lattialla. Jos sukulaisia olisi tulossa kylään niin emäntä olisi varmaan siivonnut koko päivän. Risto on kuin auditoija joka useimmiten näkee todellisen arkikodin.

Palovaroittimia testatessa jo miltei joka huoneessa käytiinkin, mutta nyt katsellaan tarkemmin ulko-ovien seutu sekä mihin liikeantureita voisi laittaa niin ettei vastavalo sotke kameraa.

Kodinhoitohuoneessa on kuivausrumpu ja pesukone, sinne Risto suosittaa ainakin palovaroitinta ja liikeanturin kamera jos sojottaisi ovelle, niin mahdollisesta savustakin saisi kuvan valvomoon toimitettavaksi.

Tämä on turvallisuuskatselmus ja koska on oma koti ei mitään täysin aukotonta miinoitusta kannata suositella. Harvemmin rosvot tulevat kotiin moottorisahalla seinään reikä tekemällä.

Useimmissa suojatuissa kodeissa laitteet eivät joudu tositoimiin koskaan, tarrat ja tieto varautumisesta auttaa jo sinällään ja luo mielenrauhaa omistajille.

Rouva kertoo että vanhemmat lapset tulevat usein koulusta kotiin kuraeteisen ovesta. Tästä johtuen Risto suosittaa ylimääräistä näppäimistöä myös toiselle ulko-ovelle. Hälytykset voi laittaa päälle ja pois pelkän avaimenperän avulla, numerosarjoja ei ole pakko muistaa.

Yläkertaan ei ole helppoa pääsyä, joten sinne ei kameroita tarvita. Perussetin kaksi liikeanturia riittävät tähänkin kotiin. Autotallin oveen tulee neljäs ovikytkin, perussetissähän vain on kolme. Lämpöanturi summereineen keittiöön ja keskusyksikön paikka määräytyy lopullisesti asennusvaiheessa, riittävä GSM -kenttä pitää löytyä.

-No niin eiköhän suunnitelma ole selvä, sanoo Risto ja palataan keittiön pöydän ääreen.

Ei kommentteja:

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...