4.2.2013

Laskelmallista turvallisuutta

Ristolla on valmis kaavake jossa on kunkin lisäosan hinnat. Raksi ruutuun ja kappalemäärää sarakkeseen ja sitten kalkulaattori kouraan. Pientä näpelöintiä ja loppusumma on valmis.

Risto kääntää kaavakkeen pariskunnan eteen.

Tässä se olisi järjestelmä jolla voi suojata kodin ja perheen. Tämän voi maksaa osissa ja jos muutatte niin tuomme uudet laitteet veloituksetta uuteen kotiinne, vanhat jäävät tänne.

Kaavakkeen alareunassa on summa 1100 Euroa.

Huh, huh sanoo mies. Ei meillä tuollaisia summia sanoo nainen.

Meidän täytyy miettiä yön yli ja verrata toisiin toimittajiin, emme me koskaan päätetä asioita näin nopeasti, mies sanoo.

Meillä on nyt tällä alueella kampanja ja voin tulla vastaan jos teette nopeita päätöksiä. Onko niin että olette joka tapauksessa valmiit suojaamaan kodin ja perheen, kysymys on enää vain rahasta?

-No ei me tätä asiaa olla aikaisemmin kovin atiivisesti ajateltu, joskus lomalle lähtiessä on puhuttu. Ei tälläisiä asioita niin vain päätetä. Olen tottunut vertaamaan ja kilpailuttamaan, -sanoo mies.

Risto tietää kokemuksesta että jos asia siirtyy, niin kauppaa tuskin tulee ollenkaan. Ihmisillä on helpompi siirtää rahanmenojaan kuin tehdä peruuttamattomia päätöksiä. Pari kertaa Ristolle on soitettu aamusellakin ja peruttu edellisiltana tehdyt kaupat. Siinä on varmaan vietetty ensin uneton yö.

Jos mies alkaa taas soittelemaan kilpailijoille niin hänellä on heti antaa vertailukohdaksi summa jonka alle voi toiset puristaa heppoisemman systeemin avulla. Toisten toimittajien toimitusaika jopa tarjoukselle on niin pitkä, että koko kauppa menee melko varmasti myös sivu suun. Koti jää suojaamatta ja jos jotain sattuu niin perhettä harmittaa enemmän kuin jos he eivät olisi koskaan Ristoa tavanneetkaan.

Minä teen teille tarjouksen josta ei voi kieltäytyä, sanoo Risto ja ottaa paperin vielä takaisin itselleen.
Ja alkaa näpelöidä taskulaskinta.


3 kommenttia:

Äijä kirjoitti...

Kävisi opinkappaleeksi myyntitaidon oppikirjaan.

Murphy kirjoitti...

Niin.

Tavallaan tämä opittu opinkappale onkin. Jokainen ihminen vain on eriluontoinen ja sen vaistoaminen on avainkysymys. Minua ainakin ärsyttää tuntemattomat myyntimiehet jotka vääntäytyvät etunimituttaviksi ja eivät usko jos kertakaikkiaan ei kiinnosta.

Äijä kirjoitti...

Erityisesti puhelimessa nimeä toistelevat saavat ainakin minulta ala- arvoisen kohtelun.

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...