30.3.2013

Kahvia aromoituna sivettikissan läpi.

Niin.

Kuvassa kahvipaketti jonka sain juuri.Sain juuri paketin tuliaisina Helsinki-Vantaalla. Eli kahvipaketti. Tohtineeko pakettia avata. No ehkä sitten kun on sopivasti porukkaa koolla. Toisaalta jos söisin niistä osan kokonaisina ja kierrättäisin samalla tavoin vielä yhden kierroksen, mahtanisiko aromi parantua?

Tässä sanotaan että se olisi maailman kalleinta, Wikipedia sanoo että kalliimpaa on norsun pökäleistä kerätty. Kaipa se hinta vaihtelee vuosittain.Kopi Luwak


Sivettikissa ruokailemassa
Kopi Luwak eli sivettikissakahvi on maailman toiseksi kallein kahvi. Sitä valmistetaan vain 500 kg vuodessa.
Indonesiankielinen sana Kopi tarkoittaa kahvia ja Luwak sivettikissaa. Kopi Luwak valmistuu, kun sivettikissoihin kuuluva musanki syö kahvinmarjoja. Sivettikissa ei voi sulattaa kovia papuja, vaan ne kulkeutuvat ruuansulatuselimistön läpi sivettikissan ulosteeseen. Sivettikissan ulosteessa pavut näkyvät selvästi ja ne noukitaan ulosteesta. Poimitut pavut pestään ja myydään eteenpäin. Kahvipavut paahdetaan ja jauhetaan ennen kahvijuoman valmistamista.[1]

Aromi


Kahvinpapuja sivettikissan ulosteissa
Sivettikissan suoliston läpi kulkeminen, vatsahapot ja ruoansulatusentsyymit tuottavat kahvipapuihin omalaatuisen aromin. Maussa kerrotaan olevan vivahteita suklaasta tai karamellista. Johtuen erikoisesta tavasta, jolla kahvi syntyy, sen pavuista maksetaan maailman kalleinta kilohintaa: 100 grammaa maksaa noin 30 euroa. Kupillinen niistä tehtyä espressoa voi maksaa 50 puntaa.[2] Vuonna 2012 tätä kahvia myytiin Suomessa n. 300 euron kilohintaan.

Lähteet

5 kommenttia:

Rantakasvi kirjoitti...

No, ihan heti ei tee mieli keittää kahvia, vaikka merkki onkin eri;)

Sanna kirjoitti...

Niin kallista on, että mie kyllä panisin myyntiin moisen :) Kahvi, olut ja viski on semmosia, ettei ne parhaana mahdollisenakaan ole mitenkään erityisen hyviä. En siis osaa arvostaa niiden laadukkuutta.

Murphy kirjoitti...

Niin.

Harmittaisi jos keittäisi pannullisen kun olisi vieraita tulossa.

Sitten jokainen ilmoittaisikin jo ovella että he juovat vain teetä.

Kalleus katoaa kun koittaisi edelleenmyydä. Vähän kuin TV-ohjelmassa arvioivat antiikkia, vaikea on realisoida niihin hintoihin, hinta pätee vain alan liikkeissä.

Murphy kirjoitti...

Sanna voisit koittaa syöttää niille erikoisille koirillesi muutamia jauhamattomia Paulig-kahvipapuja.

Jos ne kulkee sulamattomana läpi, eiköhän niistäkin jokin erikoiskahvilaatu tulisi. Ja kallis.

Sanna kirjoitti...

Muinoin mejän seefferi söi pihalla omenoita niin, että kakkas silkkaa omenasosetta. Tai jotain kompottia.

Tuleehan tuolta porkkanakin saman näköisenä ulos, mitä on sisälle menny, miksei siis kahvinpavut. En kyllä välittäs ruveta siihen tonkimishommaan :)

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...