7.3.2013

Kahvin hintakehitys 59 v.

Ohessa kahvimainos vuodelta 1954. Siinä on Presidentti-kahvin hinta 500 mk/paketti.

 Kaupassa katsoin mitä Presidentti nykyään maksaa. Se oli 4,40 Euroa/paketti. Todella halpaa.

Nimittäin jos tuon 1954 hinnan muuttaa Nordean rahanarvolaskurilla, niin päästään sellaiseen hintaan kuin 14 Euroa 10 senttiä.

Sen se kahvi maksoi senaikuiselle ihmiselle, senaikuiseen tulotasoon verraten.

6 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Toivottavasti siihen aikaan oli halvempiakin kahveja... eiku niitähän mainostetaan näköjään jo tuossakin mainoksessa. Ja jos ei Presidentti ollu ennen vanhaan rutkasti parempaa kuin nykyisin, niin ihan turhasta maksoivat!

Murphy kirjoitti...

Niin, tuo Paula taisi olla siihen aikaan yleisempi merkki, liki kolme kertaa halvempaa.

Mammani käytti Johannaa ja Rositaa, meillä kotona taas E-kaupan Saludoa.

Nykyään valtamerkki taitaa olla Juhla Mokka. Se on yleinen tarjouskahvikin ja sitä saa jopa Lidl-kaupoista.

Sitä itsekin käytän ja tosiaan sen ja Presidentin maussa ei suurta eroa ole. Juhla Mokka on normaalihinnalla jotain 3,5 Euroa. Eli vähän enemmän kuin pelkkä kupillinen baarissa.

Peppone kirjoitti...

Piipahdin (ja taidan muuten tulla uudestaankin) vain sanomaan että sen Sannan blogissa olleen aineen (taittuvalla nokalla) on DW-40 ja pullon kyljessä lukee vielä varmistukseksi SmartDraw oikein kuvan kera. Samaa ainetta kuin CrC mutta eri nimikkeellä eli syrjäyttää kosteuden ja voitelee.

Sen verran kahvista että vaikka se maksaisi sata euroa, mun on pakko saada sitä tai en yksinkertaisesti lähde käytiin. Olen suorastaan raivoissani ennen ensimmäistä kahvikupillista. Miten niin addikti?

Peppone kirjoitti...

No hittolainen,laitoin sut samantien Luostarin seinälle niin tietävät siellä kävijät tästä paikasta. Mielenkiintoisia juttuja ja luin muutaman mutta taas on mentävä - palailen kyllä!

sulo heinola kirjoitti...

Kyllä se kahvi silloin kalliimpaa oli, mutta eihän siinä mikään auttanut kun kahvihammasta pakotti ja silti juotiin kahvia enemmän kuin nykyään.

Murphy kirjoitti...

Niin.

Tervetuloa vaan, Sulo tosin tuntuukin tutulta ennestään ja kainelisäsäksi sieltä Sorsakosken Topin suunnalta.

Kovasti tulee paineita jos joka päivälle järkevää koettaisin ylöspanna. Kuin ottaisi jo valmiiksi vajaasta paljusta perin isolla kauhalla.

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...