20.3.2013

Talvikenkien typeryys

Niin.

Minulla oli hyväpohjaiset nahkaiset talvikengät. Saumat alkoivat ratkeilla joten ostin uudet. Uusissa on ikävä ominaisuus.. Pohjat keräävät hiekoitussepeliä.

Nythän on niin että hiekoitussepeli on juuri tietyn raekoon omaavaa, josta on pesty pöly ja isot sekä pienet kivet pois. Tomu haittaisi hengitysongelmaisia ja pitkät suikaleet rikkovat pyörän renkaat.

Minun uusien kenkieni pohjakuviointi on suunniteltu juuri niin ikävästi että kivet tarttuvat niihin ja sisälle tullessa naarmuttavat lattiat tai kivet myös irtoavat itsekseen.

Ikävin tilanne on kun esim menee kirjastoon ja jalkakäytävällä on lunta sekä hiekoitussepeliä. Lumi paakkuuntuu ensin uriin. Sitten tulee kivet jotka tiivistyvät lisäksi sinne väliin. Kirjaston lämmössä lumi sulaa ja kivistäkin osa irtoaa. Kauhea sotku jää jälkeeni.

Seuraavissa lavastamattomissa kuvissa näkyy miten ihan normaalistikin kiviä kulkeutuu ihan kotiin asti.
Osa kivistä on kaivettu irti ja on siinä vieressä lattialla.
Varokaa tuollaisia pohjakuviointeja.

Samalaiset kivikerääjät ovat housujen upslaakit. Mihinkähän käyttöön ne oikeasti on ajateltu?5 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Hyvin löytävät omankokoisensa kolosen... monen päältä saa kävellä, että osuu pala kohdalleen. Mieti, jos yrittäisit yhtä sepelimurua saada kengänpohjaan kiinni; vois joutua tallomaan aika kauan.

Mulla on joskus joissakin kengissä ollu sama pulma, mutta ainakin oli omat hiekat mukana, jos joutui sileelle jäälle tai muulle liukkaalle pinnalle.

Tita kirjoitti...

Tekniikkalaji. Kopistelet kinttujasi vimatusti, pyyhit harjakset savuten rappuralliin, riisut ennnen kynnyksen ylitystä kengät ja nostat ne sitten sanomalehden päälle kuivamaan. Asennat rikkaimurin eteiseen vakiopaikalle (meillä käytetään rikkakihveliä)

Tunnet sisään tulolla suorittaneesi paljon :)

Äijä kirjoitti...

Nykyiset hiihtokengät ovat myös ikävät. Kun viime perjantaina päästiin kotiin, lähdettiin vaimon kanssa hiihtämään.
Piti kävellä ladun päähän, kun kylänraitilta oli aurinko sulattanut lumet.
Matkalla hiihtokenkieni kärkeen jäätyi möykky, ja tajuilin hyvän aikaa ennenkuin sain sukset jalkaani. Taisin kirotakin.

Taitavampi vaimoni oli silloin jo puolikierroksessa menossa.

Murphy kirjoitti...

Niin.

Sanomalehti on hyvä kenkien alla, mutta ei kovin esteettinen. Tosin ennen tapetoivat sillä hirsiseiniäkin piiloon.

Hiihtokenkien pohjat ovat muovisekoitetta ja kopisevat kovasti. Tamppaantuneella lumella vaarallisen liukkaat kävellä. Pitäisi olla jokin jokin irtopohja laitettavaksi kävelyosuudelle.

Hiihtokisoissa oli avustajat, jotka kaivelivat lumia hiihtäjien monoista, ennen suksiin kiinnittämistä.

Timo Lampi kirjoitti...

Mul on kans tollassel kuviol olevat. Ei niit voi kaupunkis käyttää, mut tääl maalla niil pärjää oikee hyvin. Tääl ku ei oo varaa käyttää seulottuu hiekotushiekkaa, ni ukot ottaa vaa suoraa rinteestä eikä se tartu pohjii.

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...