31.10.2013

Lehtipuhaltimelle ruokaa

Niin,

Eilen kun kävelin ohi Jolkby Gardin. Mies puhalsi isolla pihalla tammien lehtiä lehtipuhaltimella (tuo vihreä osuus aidan takana) Tuli mieleen vanhat keskustelut ja otin kuvankin tästä  aidan toiselta puolelta. Tämän puolen mies on muistaakseni aikaisempina vuosina haravoinut.
Lisäksi Metro lehden kirjoitus lehtipuhaltimista kirvoitti 78 kommenttia. Mukaan oli sotkettu taloyhtiön talkootkin. Kuvitelkaa että nämä kommentoijat laitettaisiin pienessä sievässä yhtä aikaa keskustelemaan tästä aiheesta johonkin koulun liikuntahalliin. Olisi siinä puhetta ja papatusta. 

Keskustelu 78 kommenttia

Luin jostakin, että normaali lehtipuhallin tuottaa puolessa tunnissa yhtä paljon haitallisia päästöjä kuin moderni matalapäästöinen henkilöauto monen tuhannen kilometrin (olisiko ollut jopa 10 000) maantieajon aikana.

Yleisesti nuo likaiset ja älytöntä melua pitävät kaksitahtihärvelit (mopotkin) pitäisi saada pois taajama-alueelta. Harava on paljon parempi ratkaisu, eikä edes pölise niin paljon vaikka sääolosuhteet eivät olisikaan optimaaliset.
Vastaa kommenttiin
Aika harva osakkeen omistaja on valmis maksamaan sitä hintaa mikä syntyy käsin haravoinnista, puhaltimella tehdään yhdessä tunnissa kymmenen tunnin työt.
@huoltaja: ei pidä paikkaansa.
Ei kyllä pidä tuo saastutusväitekään, joten tasapeli
Mielestäni nuo lehdet voisi jättää jalkakäyttäville, ketä ne muka haittaa?
Nykyään on myös nelitahtisia puhaltimia ja jopa akkukäyttöisiä. Olen testannut tuota jälkimmäistä ja täysin toimiva peli. Aika kovaa sähkömoottori kyllä ulvoo, että se on makuasia, pörinä vai vinkuna. Nelitahtinen uusi puhallin onkin sitten yllättävän hiljainen.
Jep, korotetaan vuokrat 50€/kk ja ostetaan uudet nelitahtiset ja sähköiset puhaltimet! Kuka äänestää asian puolesta nostakoon käden! Missä on kaikki kädet?
Nämä vihreät aktivistit, jotka jatkuvasti valittavat kaikesta, voisivat kerrankin tehdä jotain hyödyllistä, ottaa haravat ja mennä haravoiman nuo lehdet kaduilta, niin ei tarvitsisi puhaltaa mitään.
Valitettavasti nämäkin lehdet siivotaan ainoastaan pyöräilijöiden takia, kun on liian liukasta pyöräillä muuten. Autoilijoita nämä lehdet eivät häiritse pätkäkään. Puolestani ne voivat jäädä jalkakäyttävälle vaikka ensi kevääseen...
"yhtä paljon haitallisia päästöjä "

Ei naa maailman pelastajat lopu.
Kaikki roskat ja lehdet ynnä muut jätökset olisi hyvä lakaista autotielle ja siitä isommalla koneella yhdellä kertaa siivota pois!
Ihmettelen mitä lehtiä keväällä niillä puhalletaan. Kaupungin säännöt kieltävät puhaltimien käytön muuhun tarkoitukseen. Taloyhtiömme kiinteistössä huoltomiehet puhaltavat keväällä niillä hiekkoja.Tein isännöitsijälle ilmoituksen ja sain huoltomiehet niskaani, koska joutuivat käsipelillä jatkamaan hiekan siivoamista, mutta koska säännöt on niitä tulee myös heidän noudattaa.
Vastaa kommenttiin
Kenellä on varaa palkata 10 haravoijaa syksyisin ja keväisin korvaamaan yhden lehtipuhaltimen? Enkä tiedä yhtään taloyhtiötä jossa lehtikasat olisivat hivelleet silmiä, aina pitäisi olla nopeammin ja puhtaammin!!
Vastaa kommenttiin
Palkkaa yhden, ei niillä lehdillä ole kiire.
Jos palkkaa vain yhden, niin ennen kuin hän ehtii siivota, niin piha on jo samassa kunnossa, kuin ennen työn alkamista. Eli piha on koko ajan lehtien peitossa.

Sama kuin hammasharjalla yrittäisi putsata senaatintorin, kun olet putsannut yhden neliömetrin pitäisi aloittaa jo alusta, kun se on jo likainen.
Älkää palkatko yhtään, laittakaa ilmoitustaululle ilmoitus, että lauantaina on talkoot ja jokainen asukas on velvollinen tulemaan haravoimaan lehdet. Jos joku ei tule, niin vuokra/vastike nousee 100€:lla seuraavassa kuussa.
Huom! Ylläpidon muokkaama kommentti
Talkoisiin ei voi pakottaa...
Helpointa on antaa talkooporukalle porkkanaa. Ei kirjaimellisesti vaikka ehkä joku sitäkin haluaa. Mutta siis talkoiden aikana ja jälkeen ruokaa ja juomaa sekä vaikka saunan. Toimii omassa taloyhtiössäni.
@Rotta En juo alkoholia, en syö roskaruokaa, enkä halua istua likaisessa saunassa karvaisten ja lihavien miesten kanssa, kun omastakin kämpästä löytyy hyvä sauna. Joten minua noilla ei saa houkuteltua mihinkään.
Paistaa melkoinen liioittelu tuosta, lisäksi haravoi niin kauan että lehtiä ei puista enää tule, tai pysyvä lumi on maassa, problem solved.
Talkoot ovat työapua tarvitsevan auttamiseksi järjestetty yhteinen palkaton VAPAAEHTOINEN työntekotilaisuus, johon liittyy autettavan tarjoama kestitys (ja joskus päätteeksi tanssit).

Siis taloyhtiön talkoisiin ei voi ketään pakottaa. Uhkaaminen vuokrankorotuksella on lainvastaista.
Itse en kerkeä talkoisiin, mutta olin aika ylpeä kun haravoin taloyhtiön pihakadulta lehdet omalla ajallani kun oli tylsää yksi ilta. Erinomaista liikuntaa! Haravat löytyvät roskakatoksesta tai ulkovarastosta, ja niitä saa käyttää vapaasti.
Tmi kiinteistönhoitaja voisi tulla tutustumaan meidän "puutarhajätevuoreen" Roihuvuoressa ;)
No menkää haravoimaa jos se on teistä niin kivaa.
ÄLKÄÄ AINA KITISKÖ!
Vastaa kommenttiin
En tiedä ovatko lähialueen taloyhtiöt sopineet keskenään vai mitä, mutta homma pelaa todella siedettävästi. Puhaltimia ei huudateta heti kukonlaulun aikaan ja kaikki puhaltavat samoihin aikoihin, eikä niin, että kun yksi lakkaa niin toinen jo aloittaa.

Melkoinen konserttihan se on, mutta jos tuo säästää aikaa, tekijöiden kuntoa ja rahaa, niin olkoot! Siedettävyys on tahtokysymys.
Vastaa kommenttiin
Semmoinen ihminen mikä valittaa työn äänistä voi nousta sieltä ikkunan takaa kyttäämästä ja ottaa haravan käteen ja tulla auttamaan,Me tehdään työtä.
Vastaa kommenttiin
Olet vaan laiska kun et jaksa haravoida.
olen samaa mieltä työtä tekevän kanssa, lehti hommissa menee huomattavasti muutenkin vähemmän aikaa kuin että haravoit jotain hehtaarin kokosta nurmikkoa
Mielestäni lehtien siivous pitäisi hoitaa kokonaan asukkaiden talkovoimilla. Siivotkoon, ne joita nuo lehdet tai äänet häiritsevät. Minua ne eivät häiritse, joten en aio osallistua.
MInua taas ei häiritse ne lehdet maassa, joten minä en osallistu.
Huom! Ylläpidon muokkaama kommentti
Ois Mepeille töitä, valmistelkaa nyt direktiivi, mikä kieltäis puhaltimet.
Vastaa kommenttiin
Ellei kieltäisi, niin ainakin niille tulee asettaa meluraja, ei autotkaan saa metelöidä täysillä vaan niihin on keksitty äänenvaimennin. Ja useimmiten puhaltimien käyttö on aivan älyvapaata melusaastetta kun niitä käytetään aamuvarhain ja yömyöhään ja usein roskien puhaltamiseen, eihän ne minnekään katoa vaan siirtyvät vain toiseen paikkaan.
Joo saa tulla vapaasti haravoimaan meidän pihalle,jos ääni häiritsee.
Kitisijät on niitä joiden ei itse tarvitse huolehtia haravoinneista...
Vastaa kommenttiin
Haravoit itse ja lopetat kitinän.
Meidän taloyhtiö aloitti viime viikolla 6.20 lehtipuhaltimien huudatuksen. Mikä ihmeen kiire niillä lehdillä on?
Vastaa kommenttiin
Jos niissä oli viimeinen myyntipäivämäärä menossa :D
Se puhallin; vuoden 2000 turhakkeeksi valittu helvetinkone pitäisi kieltää kokonaan. Jos taloyhtiöillä ei ole rahaa palkata haravahemmoa, niin haravoikoot itse. Tai kaatakoot puut pois. Lahden kaupunki taisi olla aioa fiksu ja kielsi värkin käytön kaupunkialueella.
Vastaa kommenttiin
Aivan, puut pois ja tilalle vaikka parkkipaikkoja! Likaisten ja roskaavien puiden paikka ei ole kaupungissa. Jos haluatte luontoa, menkää maalle!
Perusratkaisu jokaiseen ongelmaan, kielletään jotakin.
Osa lehtipuhaltimella tehtävästä lehtien poistosta on myös turhaa isojen miesten leikkimistä, kun lehtiä ensin hirveällä metelillä puhalletaan kasaan ja sitten ajetaan pois. Monissa paikoissa nurmikolla olevat lehdet voisi ajaa sipuksi ruohonleikkurilla ja jättää paikalleen maatumaan.
Vastaa kommenttiin
Joo joo, hiekoitushiekan puhaltaminen on kai sitten kielletty, muttei se estä erästä isoa huoltofirmaa siivoamasta hiekoitushiekkoja puhaltimilla. Viimeksi kevällä ruoholahden kauppakeskuksen edessä eräs urpo siivoili hiekoitushiekkoja puhaltimella hymyillen ilosta kekseliäisyytensä johdosta. Me ohikulkijat yritimme väistellä pölypilviä.
Vastaa kommenttiin
Aina joku valittaa jostain, kaikille ei voi olla mieliksi. Kuitenkin taloyhtiö on tilannut kiinteistönhoitotyöt, niin pitäähän ne myös tehdä.

Sivusta seuranneena olen katsonut, että niillä huoltomiehillä on kyllä aika paljon töitä ja yksi mies hoitaa useita kiinteistöjä, niin haravoimalla ei edes ehtisi kaikkia siivota.

Jos puhaltaminen häiritsee, niin ainahan asukkaat voi pitää talkoot ja haravoida itse!!

Entisenä kerrostaloasukkaana voin sanoa, ettei siellä kovin moni asukas halunnut itseään hiettää ulkotöillä talkoissakaan, ei edes omasta parkkiruudustaan viitsinyt lumia kolata pois. Koiratkin kusetettiin heti ulko-oven eteen, että pissat tulee kenkien pohjassa sisälle. Hohhoijjaa...
Vastaa kommenttiin
First world problems...
Vastaa kommenttiin
hahah, no niimpä tietenkin :) Mitä tähän voi sanoa edes.... YHYY....
Vastaa kommenttiin
Elementtikuutiossa korvatulpat ja peltorit ovat ahkerassa käytössä..
Vastaa kommenttiin
Kiva, kun Malmilla kivet lentää samalla autoihin, kun lehtiä ajotieltä puhalletaan. Ensi kerralla teen valituksen ja käyn sanomassa pari valittua sanaa t: 209,110kg
Huom! Ylläpidon muokkaama kommentti
Vastaa kommenttiin
Monessa taloyhtiössä on keväisin talkoot.
Mutta miksei syksyllä järjestetä lehtien haravoimistalkoita, jolloin ei tarvitsisi kuunnella puhaltimen ujellusta?
Tai miksei palkata joku talon asukas päiväksi haravahommiin? Joka talossa on kuitenkin joutilasta väkeä, joiden työpanosta ei tämä yhteiskunta tunnu kaipaavan.
Vastaa kommenttiin
Minä maksan jo huikean vuokran, miksi minun pitäisi vielä haravoida jotain?
Siksi, ettei tarvitsisi maksaa vielä enemmän.
Huom! Ylläpidon muokkaama kommentti
Jotta asunnon/talonomistaja tienasi vieläkin enemmän...
miksi pitäisi tosiaan haravoida vuokran lisäksi?????
Lehtipuhallin vastaa 5-7 lehtiharavaa.
Vastaa kommenttiin
Ainakin melussa.
Huom! Ylläpidon muokkaama kommentti
Miksi ihmiset asuu kaupungissa, jos he eivät kestä edes pientä pörinää kerran syksyssä?
Huom! Ylläpidon muokkaama kommentti
Vastaa kommenttiin
En tiennyt, että kaupunkiin muuttaessa olen kirjoittanut sopimuksen, jossa lukee, mitä minun tulee sietää ja mitä ei. Tai yleensäkään sinulle kertoa, miksi jossain asun.
Huom! Ylläpidon muokkaama kommentti
Kuva:

So who you gonna call?
GHOSTBUSTERS!!!
Huom! Ylläpidon muokkaama kommentti
Vastaa kommenttiin
Mielestäni nuo lehdet voisi jättää jalkakäyttäville, ketä ne muka haittaa?

Toisia vastaavia älykköjä Ei nää kitisijät osaa edes haravoida.
Taloyhtiöissä on aina joku, joka osaa ja tietää aina kaiken paremmin.
Mistään ei kuitenkaan olla valmiit maksamaan.
Vastaa kommenttiin
Paino sanalla entinen :D
ghostbusters iskee taas hah mikä meteli!
Vastaa kommenttiin
Lehtipuhaltimet eivät häritse ketään muita kuin kaduilla norkoilevia tyhjäntoimittajia. Hienoa että kaupunki pidetään siistinä.
Huom! Ylläpidon muokkaama kommentti
Vastaa kommenttiin
Minä en norkoile kadulla ja ne häiritsevät, minua joten logiikkasi ontuu.
Huom! Ylläpidon muokkaama kommentti
Suuri osa näistä lehtienpuhaltamisen ym. trimmereillä nysväämisestä on näennäis-työtä parhaimmillaan vai pahimmillaan.
Vastaa kommenttiin
minä käytän omalla pihallani moottorisahaa, lehtipuhallinta ja vanhaa ruohonleikkuria juuri silloin, kun haluan
Huom! Ylläpidon muokkaama kommentti
Vastaa kommenttiin
miksiköhän tää juttu piti nostaa esille jos valituksia tulee vähän?
Vastaa kommenttiin
Sen takia etta saadaan valittaa
Ihan turhaa tälläisetkin valitukset.. Onko se sitten hyvä, että lehdet pysyvät koko syksyn teillä ja tiet ovat ihan lehtien peitossa, jos niitä ei puhdista? Ottaen huomioon sen, että tiet tulevat liukkaiksi, jos on lehtiä paljon ja sataa vettä.. Kaikesta näköjään pitää valittaa kunhan on joku aihe siihen.
Huom! Ylläpidon muokkaama kommentti
Vastaa kommenttiin
Spåra kiskoilla olevista lehdistä ei taida tulla valituksia
Vastaa kommenttiin
Kaupungin ylivoimaisesti häiritsevin ääni tulee aamuyöllä tapahtuvasta lumiaurauksesta.
Vastaa kommenttiin
Ens talvena lunta ei aurata kuin ma-pe klo 10:00 - 14:00, ettei herkkikset saa stressiä kolinasta. Ja silloinkin vaan pehmustetuilla lapioilla. Koneet on kokonaan naftaliinissa.
Viime syksynä repesin nauruun, kun huoltomies yritti puhaltaa yhtä märkää vaahteranlehteä liikkeelle asfaltilta huomattavan kauan...Järjetön vehje, jota käytetään poikkeuksetta myös hiekan puhaltamiseen. EI jatkoon!
Vastaa kommenttiin
Ainaista valitusta, muuttakaa maalle tai tunkekaa peltorit päähän.
Vastaa kommenttiin
Suomi on Hölmölä. Meillä ei ole öljyä. Se on kallista Meillä on työttömiä. Se tulee kalliiksi. Paljon parjatussa USAssa vaikkapa New Yorkissa kadut siivotaan luudalla ja kippipöntöllä ihmisvoimin. Ilman meteliä vihreästi. Suomessa harrastetaan melusaastetta ja energian tuhlailua vihreän apulaiskaupungin johtajan Pekka Saurin siunauksella. Ja koiranpaskat leviävät ilmaan hengitettäväksi. Aina ei ole märkää. Keväällä rekan kokoiset kauhakuormaajat siivoavat muutamaa hiekanjyvää. Totta kai laitteilla pitää olla käyttöä silmänlumeeksi, mutta järki käteen.
Vastaa kommenttiin
Nimenomaan ne isot pyöräkuormaajat ovt ainoita välineitä millä sitä hiekkaa saadaan sieltä kadulta alkuvaiheessa tarpeeksi tehokkaalla metoodilla pois. Jossain vaiheessa se kerros ohenee ja pienemätki koneet akavat pärjämään. Mutta yrityksille ei ole mitään järkeä invetoida kalustoon tuplasti, joten sen vuoksi välillä isoilla koneilla siivotaan pientä hiekkakerrostakin.
Meidän taloyhtiössä huoltomies käyttää lehtipuhallinta, mutta ns. kausityöntekijät taitavat kuitenkin haravoida..? Jompi kumpi taho - tai kummatkin - läjittää puutarhajätteet roskakatoksen taakse vuoreksi, jossa hiirulaiset tykkäävät asustella. Tuota kasaa on kerrytetty elokuusta asti, eikä loppua näy.
Vastaa kommenttiin
Lehtipuhallin on hyvä jos sitä fiksusti käyttelee. Meillä se on korvannut jo pidemmän aikaa pölynimurin. Saapa sillä myös väsähtäneet ylös...
Vastaa kommenttiin
Nimimerkille 'ollaanko ainoita' vastaus: -ainoita ollaan.
Vastaa kommenttiin
Vaikka melu häiritsisi, täytyy muistaa, että haitta on kuitenkin tilapäistä ja hetkellistä, Rajamäki sanoo.---just niin. Mutta koirapuiston haukunta,räksytys on jokapäiväistä.!!! On se vaan jännä,että koirapuiston häriöistä ei tehdä artikkelia.Jäätelöauton soitto häiritsi,siitä tehtiin oitis artikkeli kun oli soitto aikeissa loppua .Sekin on tai oli vain tilapäistä. Koirien omistajat antavat koiriensa räksyttää vapaasti joka ikinen päivä aamusta iltaan . Kas kun se on koira-aitaus eli siellä saa toimia aivan miten lystää,ajattelevat tietyt koiranomistajat. Kelvottomat sellaiset.
Vastaa kommenttiin
Meidän sisäpihalla huoltomies välillä puhaltaa lehtiä paikasta toiseen. Seuraavana päivänä tuuli on puhaltanut ne takaisin.
Vastaa kommenttiin

3 kommenttia:

Äijä kirjoitti...

Kyllähän se lehtipuhallin tunteita nostattaa. Meluisa on ja varmaan painavakin.
Mutta noiden jalkakäytävälle puhallettujen lehtien kanssa pitää olla kuin ketun pesällä, eipä siinä kummoista viriä tarvita, kun ne ovat levällään siinä samalla nurmikolla.

Sanna kirjoitti...

Keväällä koiranpaska, syksyllä lehtipuhaltimet...

Anonyymi kirjoitti...

Jessus sentään että ihmisillä riittää virtaa ja viitseliäisyyttä yhden lehtipuhaltimen arvosteluun :O

Mökki Raaseporissa

Niin, Parin päivän mökki nimeltään Tiira. Paikkakunta Raasepori ja Boxin kylä Saunamökki rannassa Varsinainen mökki hiema...