18.3.2017

Katumaksusta kiinteistöveroon

Niin,

Aikoinaan ei tainnut maaseudulla olla katumaksuja tai kiinteistöveroja. Oli vain maaseutuyrittäjien pinta-alaverotus jos oikein arvelen.

Kiinteistövero on yksi niistä veroista jotka aiheuttavat valtaisasti jupinaa vaikkei tavallinen ihminen sille mitään mahda.


Kiinteistöverolaput tulivat tällä viikolla ja harmittavat ihmisiä vaikka yli puoli vuotta on aikaa maksaa.

Mikään ei ole hyvin. Jos lasku tulee viime tingassa, ei ole rahaa jos se tulee näin aikaisin unohtaa maksaa. Jos maksat jo nyt niin joku sanoo ettei valtiolle tai kunnalle saa rahaa antaa yhtään etuajassa, pidä tililläsi. Näin vaikka säästötilin korko on nolla. (Norwegian pankki kylläkin maksaa säästötilille 1,75% koron ja heillä myös on vuosimaksuton luottokortti)


Voihan ne kiinteistöveron kaksi erää laittaa verkkopankkiin ajoitettuna maksuna mutta sittenkin se pitää muistaa ja huolehtia että tilillä on katetta kaiken aikaa,
Siis maksakaa heti pois, on maamme köyhä siksi maksa! (ja jää)
Aamulehti kirjoitti seuraavaa:
Jaana Kerola
Aamulehti
Viime syksynä kiinteistövero jäi maksamatta yli 330 000 suomalaiselta. Määrä kasvoi edellisvuodesta 40 000 unohtamisella. Verottaja muistuttaakin lappusten säilyttämisestä, e-laskun tai suoramaksun ottamisesta käyttöön.
Jos vero jää maksamatta, ensimmäisestä erästä lähetetään maksumuistutus. Jos kiinteistöveroa ei makseta maksumuistutuksen eräpäivään mennessä, verottaja lähettää veron ulosottoon.
Kiinteistöveron maksaa se, joka omistaa kiinteistön kalenterivuoden alkaessa eli 1.1. Omistajaksi katsotaan myös omistajan veroinen haltija. Jos maapohja ja rakennus kuuluvat eri omistajille, kiinteistöveron maksaa maapohjasta sen omistaja ja rakennuksesta sen omistaja.
Kiinteistöverovelvollisia on yli kaksi miljoonaa.

2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Kalenterissa on ylhäällä :) (Luin että "Katumuksesta kiinteistöveroon")

Murphy kirjoitti...

Juu katumusviikot ovat jos ei muista maksuan aikaan ja rahat on menneet.

Mökki Raaseporissa

Niin, Parin päivän mökki nimeltään Tiira. Paikkakunta Raasepori ja Boxin kylä Saunamökki rannassa Varsinainen mökki hiema...