4.1.2013

Palkaton työ

-on vaihtoehto palkanalennukselle. Siis kolmas sektori.

Moni lähtee avustustehtäviin ulkomaille, sopii jos ei nosta mitään tukia siltä ajalta.

Kuitenkaan ei saa tehdä palkatta työtä oman perheenjäsenen yrityksessä vaikka olisi vapaaehtoinen vakuutus. Ote ESS:n uutisesta:

Nimittäin Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi 44-vuotiaan lahtelaismiehen petoksesta, kun tämä oli työskennellyt avovaimonsa yrityksessä ilman palkkaa ja nostanut samaan aikaan vakuutusyhtiöstä vapaaehtoisen työkyvyttömyysvakuutuksen päivärahaa.

Hän joutuu korvaamaan vakuutusyhtiölle perusteetta saamansa noin 7300 euroa.

Mies oli tehnyt työtä täysipäiväisesti noin kymmenen kuukautta. Hän oli käyttänyt työkonetta kahdella työmaalla. Toisen työmaan vastaava työnjohtaja kertoi oikeudessa, että mies oli itse käynyt työmaalla kysymässä töitä.

Mies selitti luulleensa, että hän saa tehdä töitä, kunhan ei nosta palkkaa. Hän väitti, että vakuutus oli myyty hänelle siten, että se olisi tullut kaiken päälle.

Oikeus ei uskonut miestä, vaan piti vakuutusyhtiön erehdyttämistä tahallisena.

Enpä tiedä mitä uskoa. Toisaalta jos saa korvausta työkyvyttömyydestä, niin ei kai sitä sitten saa tehdä mitään mitä sitten joku toinen osapuoli laskuttaa, vaikkei itse palkkaa saisikaan.

-oleskeluyhteiskunta

Ei kommentteja:

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...