3.8.2015

Matkahaukkana Portugaliin

Niin,
 Verojen maksaminen ärsyttää monia mutta toisten maksamattomuus vielä useimpia. Paikallinen matkatoimisto järjestää hinnakkaita tutustumismatkoja jonne menemällä ja naapureillesi siitä kertomalla saatat saada heidätkin epäystäväksisi. Eläkepäiviksi Portugalin veroparatiisin.

5 kommenttia:

Mustis kirjoitti...

Hieno kuva:)

Murphy kirjoitti...

On. Jostakin blogikuvapalvelusta sen imaisin ja vapaa käyttöoikeus.

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen tuosta Portugaliin muutosta sitä mieltä, että se on ihan ok. Hyvin pieni porukka sinne on muuttanut. Maksavat siellä omat terveydenhuoltonsa yms. Suomessa saa vastaavasti veroilla palvelut. Tietysti pointti on se, että ei kovin pienellä eläkkeellä Portugalista tai muualta hankita asuntoa, isotuloiset sinne muuttaa.
Tässä jotenkin näkyy taas tämä suomalaisten kateus.

Murphy kirjoitti...

Niin,

Julkisuudessa oli että Suomella on Portugalin ja Espanjan kanssa terveydenhuoltosopimus. Jos menee siellä julkisten palvelujen piiriin ja hoitoon niin ohjaavat maksut suoraan Kelalle ja kait sama lääkkeissä. Samoin heikäläiset siis suomessa.

Kateutta herätti myös se että työnantajan maksamat lisäeläkkeet on firma saanut vähentää omassa verotuksessaan sillä perusteella että suomessa eläköitynyt maksaa siitä eläketulosta veroa sitten vanhempana. Muuttamalla pois niin valtiolta jää nuo veroeurot saamatta.

Samanlaista kateutta kuin isot firmat perustavat veroparatiisivaltioihin sivutoimipisteitä ja kierrättävät suomessa tehdyt voitot sinne lainaamalla sieltä rahaa kovalla korolla.

Murphy kirjoitti...

Niin,

Ja eräs näkökulma entiseltä Katinkullan lomakeskusyrittäjältä:

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/184512-veropakolainen-kiinnostaa-espanjassa-mutta-ei-maanpakolainen

Satunnainen Ao Nang kuvaaja

Niin, lumiukko taistelee hellettä vastaan. Saunan nimi on kirjoitettu väärin Rannan turistit atleettivartaloineen...