18.2.2008

Risotto





Vuoden ruokaohjeenamme on tänä vuonna savukalkkunarisotto.

Sipulia
Valkosipulia
Riisiä
Savukalkkunaa
3 dl Vermuttia
Selleriä
Mustapippuria
Suolaa
Öljyä
Voita
Suolaa
200 gr Parmesan-juustoa
Kanalientä

Kuulloita silputtu sipuli ja selleri öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää lämpöä ja 3 dl risottoriisiä. Kun riisi on tullut läpinäkyväksi lisää kuivaa Vermuttia ja anna sen imeytyä riisiin.

Alkoholi haihtuu pois mutta maku jää riisiin. Tämän jälkeen lisäät pienissä erissä kanaliemen, seosta pienellä lämmöllä hauduttaen n. 15 min ajan, kunnes riisit eivät enää ime nestettä. Lisää joukkoon savukalkkuna sekoita ja lisää myös rouhittu mustapippuri, valkosipuli, suola ja raastettu parmesan juusto.

Ota kattila liedeltä sekoita ja laita kannen alle hautumaan minuutiksi.
Tarjoa ja syö, sano kiitos ja mene kävelylle.

Parempia ohjeita täältä.

Ei kommentteja:

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...