9.4.2010

Varsovasta vielä

Tämä pylväs ja aukio on yksi kaupungin kohtauspaikoista. Leveä ja pitkä kävely/pääkatu päättyy myös tähän, jatkuu sitten nupukatuna vanhan kaupungin sokkeloihin..



Tässä kuva bussin ikkunasta. Näin kun tehdään katu ja kävelykatu niin on turistiystävällinen. Kaikki nähtävyydet saman kadun varreilla.



Sitten oli joku outo tyynytappelu. Höyheniä leviteltiin pitkin toria ja ihmisillä oli hauskaa kun sotkivat toisiaan. Holjaa.



Ja tässä tämä kulttuuripalatsi utuisena päivänä. Valtaisa kolossi, neuvostoliiton lahja veljeskansalle.



Kopernikus on yksi kaupungin suurmiehistä ja hänellä on oma yliopisto.

3 kommenttia:

Äijä kirjoitti...

Hieno kaupunkihan se tuo on. Sydäntä ilahduttaa nähdä, kuinka tuo viime vuosisadalla kauheista asioista kärsinyt maa henkii jalompaa historiaa ja kulttuuria.

Murphy kirjoitti...

Niin.

Kaupunkimatkan paras pituus on muutama päivä. Ehtii rauhoittua ja nähdä nähtävyydet. Rahapussille on hupaa jos koko ajan keskustan ravintoloissa syö ja juo, liikkuu ja kiikkuu.

Jos jo etukäteen tutustuu henkilöhistoriaan ja kaupungin nähtävyyksiin saa lisää yleistietoa ja sivistystä. Tuosta Chopinistakaan en tiennyt ennen mitään, nyt sain pintaraapaisun.
Wikipedian ja kaupungin kautta. Musiikkinsa iloisen pirskahtelevaa kuin kevätpuron solinaa, onko vaikea soittaa?

Äijä kirjoitti...

Enimmäkseen Chopin on meikäläisen soittamattomissa, on niin vaativaa pianismia, jottei näin kirkkomuusikonrutale osaa. Noo, jotain vähäisempää ehkä sinne päin.

Suosittelen vaikka kuuntelemaan tämän:
http://www.youtube.com/watch?v=825Ekk1u3mQ

tai vaikka tämän:
http://www.youtube.com/watch?v=P-idMTyc0AY
tätä taisi vissiin Pasi Kaunisto joskus -60- tai -70-luvulla laulaakin! Enemmän pidän kyllä tästä originaalin kunnioittamisesta...

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...