5.5.2010

Venemies Matti

Kun Aulis lähti rapsutushommasta myötämöykkyineen ei Mattikaan jaksanut enää yksin touhuta veneen kimpussa vaan pani kalut pakkiin ja lähti omaan kattilakuntaansa.

Veneitä on tällä alueella varsin viljalti ja miltei jokaisen vieressä touhuaa viikonloppuisin porukkaa. Jokaisen vene on saatava kesäkuntoon samaksi viikonlopuksi, koska venekerhon autonosturi tulee tiettynä päivänä ja nostaa urakalla veneet vesille. Jos siihen nostoon ei ehdi, tulee kallis pieti erillisnostosta.

Nosturikuski on myös kiukkuinen mies. Nostoliinat pitää mennä paikoilleen vauhdilla ja turhia tupeksimatta. Nostohommissa ei jahkailla, aika on rahaa ja silti vielä hämärän laskeuduttua on muutama vene vielä nostamatta.

Onhan tänne vielä tultava monta kertaa ennen kuin tuo on valmis vesille, mumisee Matti itsekseen ja luo vielä silmäyksen projektiinsa ennen kuin starttaa toyotansa ja lähtee pois.

2 kommenttia:

Äijä kirjoitti...

Jotain viehättävää noissa veneissä on, sillä sen verran ahkerasti niiden kimpussa raadetaan.
Venemiehiä, vai pitäisikö sanoa -henkilöitä on kahdenlaisia.

Ne, jotka viettävät merellä tai järvellä miltei kaiken joutoaikansa.

Ja sitten ne, jotka laskevat paattinsa vesille, käyvät muutamana viikonloppuna tai kesälomalla pikku lenkin, ja nostattavat syksyllä paattinsa pois.

Joka tapauksessa joka vuosi se on pakko sinne laittaa. Paitsi joskus näkyy iskevän laiskuus, otetaan lusikka kauniiseen käteen. Tehty työ ja saavutettu huvi eivät tunnu kohtaavan.

Silloin on myynti lähellä.

Murphy kirjoitti...

Niin

Jos ihmset pitäisi jakaa viikonloppu- kesälomaviettotapojen perusteella joihinkin lokeroihin ja tehdä heistä yleistyksiä niin äkkiseltään minulle tulee mieleen muutama ryhmä:

Mökki-ihmiset, elämä alkaa vasta kun kesä koittaa ja pääsee mökin kimppuun.

Karavaanarit, parveilevia kotiloasukkaita.

Eteläholistit, ulkomaille on aina pakko päästä ja lomakokemuksia vaihdetaan

Vakiintuneet, kotona on koira, lapset tai muuten mukavaa, miksi siis mennä minnekään.

Veneilijät, tässä on monta erilaista alaryhmää riippuen veneen koosta sekä tyypistä ja vuosittaisesta kunnostustarpeesta. Vene se kuitenkin on heillä mielessä aina talvellakin levätessään pressun alla.

Vaikea on venemiehestäkään mitään pahaa sanoa, mutta jos muu perhe ei ole kiinnostunut ja on pieniä lapsiakin, niin vähemmän on kunnon venemies kesäisin kotona kuin vesillä.

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...