7.10.2010

Ensimmäinen eläkekertymäni.

Niin,

Ihminen on viranomaisten mukaan tehnyt rehellistä työtä silloin jos siitä maksetaan veroa ja se kerryttää eläkettä. Tähän on enemmän poikkeuksia kuin sääntö.

Pienet hanttihommat tai nuorena tehdyt työt eivä kerrytä eläkettä, entisaikaan vielä vähemmän. Nykyisinhän lakia on muutettu ja näinä vuosina eläkkeelle pääsevät kokevat että vääryys on tapahtunut.

Eläkekertymä laskettiin vain ennen eri tavalla ja voipi olla että se on huomioitu myöhempien työsuhteiden kertymässä. Tulevaisuus vaan näyttää nykynuorista kovin sumuiselta ja sillä vielä jopa peloitellaan.

Minun eäketurvakeskuksen raportissa näkyy yksi maatalouslomitusrupeama 17-vuotiaana. Se oli ensimmäinen virallinen työsuhde.

Siis kotona kun veli ja sikoni aviopuolisoineen menivät autolla kesälomalle järvisuomeen. 

Ajoin traktorisilppurilla päivittäin tuorerehua lehmille ja jotain muuta askaretta. Sikäli se normaalista poikkeava lisätyöni että en ollut sitä aiemmin tehnyt. Kalustona oli vanha Porche traktori ja käytettynä ostettu niittosilppuri. Palkka oli se minimi, eli se minkä maatataloustottajain lomakassa maksoi maatalouslomittajille viikon ajalta.

Ei kommentteja:

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...