20.6.2013

Chili-tonnikalapasta

Niin,

Männävuonna oli ihmisten suosikki avocadopasta. En ole kokeillut. Piti kehittää uusi perinteinen juhannusruoka. Se ei ole uudet perunat ja silli. Basilikaa on hyvä olla annoksen päälle.
Tämä ruoka osoittautui niin tuliseksi että veikkaan ettei kukaan Latovainiossa ole tottunut moiseen, eikä tykkäisikään.

Basilika tuoksuu hyvältä.




Barilla nauhamakaronia, niinkuin linnunpesiä. Keitetään suolavedessä.


Pecorinoa tai Parmesania raasteena, lastutkin käy. Niiden kilohinta oli pienempi kuin kokonaisen köntsikän. Vähän laitetaan soossin joukkoon ja annoksen päälle myös. Tomaattipureeta, -tai murskaa. Pirkka Chilitonnikalaa öljyssä.




 Samalla kun pastavesi kiehuu laitetaan silputtu punasipuli toiseen kattilaan ja kuullotetaan öljyssä. Lisätään muut aineet ja suolaa, myös yksi hienonnettu valkosipulinkynsi.





Kun pasta on kypsää voi sekoittaa kaikki sekaisin tai itse kasaan mieluimmin ainekset päällekkäin lautaselle.

Tuo chilitonnikala on kyllä tosi tulista.useimmat suomalaiset eivät tykkää noin tulisesta, eli ihan vastakohta uusille perunoille ja sillille.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jostain syystä en ole tottunut vahvaan chilin makuun. Siispä uudet perunat ja silli, mutta ei juhannuksena. Perunat ovat vielä pieniä ja kalliita. Meillä savustetaan huomenna lohifile (oli tarjouksessa).
Hyvää jussia!

Murphy kirjoitti...

Niin, kyllä itse Juhannuksen tunnelma tulee osin perinteistä ja perinneruuista.

Tuollaiset pastat ovat täyteruokaa. Lohessa on hinta-/laatusuhde paikallaan ja helppo valmistaa.

Uunilohikin valmistuu helposti, vain lisäämällä suolaa ja sitruunapippuria sekä sopiva kerma tai muu sörsseli päälle.

Se mikä varmaan on lisääntynyt grillimakkaroissa viime aikoina runsaasti, on tuoresortimentti.

Hintaa ja rasvaa on paljon runsaammin mutta suola, lisäaineet, jauhot ja kamara melko anhittomissa.

RH kirjoitti...

Riippuu kyllä valmistajastakin... chilitonnikalaa en uskaltais syyä (olen kyllä yhden purkin ostanut, syötin ihan siltään isännälle ja se tykkäs)mutta currytonnikalat on maisteltu. Joku niissäkin on turhan tulinen. Nykyään meneekin vain valkosipulitonnikalaa ja tavallista. Vedessä, tietysti.

Currysellanenkin olis varmaan hyvää tuossa reseptissä.

Murphy kirjoitti...

Niin,

Nuoruudestani muistan kuinka ostin paikallisesta Latovainion E-myymälästä usein Miss Peru tonnikalaa tomaattikastikkeessa. Kuinkahan moni nykyään ostaa sardiineja ja syö suoraan purkista? Selkärustotkin mukana, muistan itsekin syöneeni joskus.

John West on suosikkini tonnikaloissa. Ei hiutaleina kun se on tehty ihan jätteistä. Mutta öljyssä mieluimmin.

Äijä kirjoitti...

Hyvää ruokaa! Hyvää juhannusta myös.

Murphy kirjoitti...

Kiitos samoin

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...