19.8.2014

Kuparin kiiloitusta

Niin,

Nykyään on vaikea saada henkilökunta kiilloittamaan hopeita sekä kuparikattiloita, se täytyy ihan itse tehdä.
Netissä neuvottiin tekemään suolasta, etikasta ja vehnäjauhoista pöperö jolla hapettumat lähtee. Siis tein.

Lähtötilanne torttuvuoka:






Ja sitten vain pöperön tekoon:





Pöperöity:





Ja lopputulema:





Miten lie tuollainen pikkuvuoka tarkoitettu paistettavaksi kun ei pysy yksinään pystyssäkään, suolapedillä?

Oli se entisaikaan työlästä kun piti tinata ja jynssätä, ruokakin paloi aina kiinni. Jos tinarutto iskee syöpyy itsekseen puhki kosteassa.


Ei kommentteja:

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...