27.12.2014

Ilotulitus norjalaiseen tapaan

Niin,


Bergenissä Norjassa pelätään, että kaupungin lähelle ajautunut kuolleen valaan ruho räjähtää. Kaupungin lähellä sijaitsevan saaren rannassa lojuva raato on niin täynnä kaasua, että se voi pamahtaa koska vain.

– Se on täynnä kaasua. Jos joku pistää reiän ruumiiseen, lentävät sisuskalut ulos, sanoi Oslon yliopiston professori Lars Wallöe Bergens Tidende -lehden haastattelussa.

Jos kuollut valas olisi meressä, olisivat muut eläimet näykkineet ruhoon niin paljon reikiä, ettei kaasua olisi päässyt kertymään, professori jatkoi.
Norjan kalastusviranomaiset ovat jo keksineet tilanteeseen räjähtävän ratkaisun: ruho hinataan ulkomerelle, missä siihen losautetaan harppuunalla reikä.

Tulisipa tästä vuosittainen rituaali, kuten Gavlen olkipukin polttamisesta on tullut.

Jos Murphy saisi määrätä niin tuo valas hinattaisiin lähelle satamaa  ja sen ympärille asetttaisiin kelluvalle lautalle elävä rengasmainen tuli. Sitten useasta suunnasta ammuttaisiin norsupyssyllä valaan kylkeen sarjatuli. Se olisi vuosisadan tulinäytös se.

2 kommenttia:

RH kirjoitti...

"Jos kuollut valas olisi meressä" -missä se sitten on? Maalla?

RH kirjoitti...

Ai jaa, olisko luetun ymmärtämisessä jotain häikkää... saaren ranta ei oo merta. Mutta vois se olla messevä näky :) jos ite olis sopivan kaukana...

Aulangon Hugo Park

  Niin, Aulangon kauniissa puistossa voi kiipeillä puissa ja laskea vaijeriliukua. Aulangon Hugo Park  kolme helpointa rataa. Klikkaa mustan...