11.2.2020

Mökkeröinen

Niin, jostain luin että kelomökit ovat nykyään vähemmän suosittuja uudisrakentajien parissa. Aihkihirret ovatkin ehkä vanhentuessaan vaaleamman sävyisiä. Kelohirsi pesuhuoneessa näytti minustakin oudolta kun seinän ja lattian välistä tiivistystä on vaikea suorittaa.

Kolmen asunnon rivitalo oli kahden vanhan veljeksen ja jonkun muun taloyhtiö. Sähkölämmitys ja avotakka kaikissa. Lattialämmitys huiteli 25 astetta kun tultiin ja kuuma kuin pätsi. Omistaja sanoi että oli laittanut lämpimmäksi kun lattiat lämpiää vain yöaikaan ja eteintila oli klinkkeriä. Silti oli seinäpattereita joka huoneessa ja sänkyjäkin kahdeksan.

Mikähän lienee pakkasajan sähkölasku tuollaisessa? Ei pieni arvelen.







Sikäli mukava että portaat ylös eivät olleet tavanomaiset tikapuut vaan kierreportaat. Ylhäällä ei ollut vessaa jotta vanha mies joutuu kuitenkin joskus yöllä pissallekin könyämään. Alhaalla oli myös makuuhuone ja 120 cm vuode.

Kesäaikaan mökin takapuolellakin olisi voinut oleskella isolla katoksellisella terasilla. Ottaisin tuollaisen kyllä omaksenikin jos ei tarvitsisi ylläpidosta ja kiinteistöverosta mitään maksella. Niin, ja jos vielä kaikki pinossa olevat polttopuutkin annettaisiin.

2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Meleko hieno kyllä :)

Murphy kirjoitti...

Ei tarvitse hunteerata minkälaisella tapetilla seinät päällystäisi. Rospuuttokelillä pitäisi olla hyvä nelivetoauto jotta rinteiden puolivälissä olevalle tontille pääsisi. Kesällä ja pakkaslumella ei tee tiukkaakaan.

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...