17.2.2021

Pohjoisen reissun tilinpäätös.

 Niin, firmoissa ja taloyhtiöissä sekä projekteissa on tapana tehdä lopuksi jälkilaskelma tai tilinpäätös. Nyt voidaan samaa kysyä kauas tehdyn lomareissun jälkeen, eli oliko kaikki sen vaivan väärti?

ROI -eli sijoitetun pääoman tuotto oli takuuvarmasti negatiivinen jos €uroissa lasketaan kun ei oikein muitakaan mittareita ole. Toisaalta näinhän se on monessa muussakin asiassa ja paree ettei pohdi ollenkaan.

Olihan tuo kuitenkin lähiliikkumista josko minun aikaisempiin Thaimaan tai Kanarian talvilomiin vertaa ja ne aiemmat talviset  ulkomaan majoitusmaksut vieläpä päätyivät ulkomaanelävien taskuihin.

Josko isomammavainaani vielä eläisi ja hänelle sanoisin että tämmöisen lapinreissun tein ja tämän verran piti autossa istua ja tämän verran maksaa, hän pitäisi sitä turhana rahan haaskauksena.

Eräs rouva oli karjalaisia ja hänellä kuulemma oli tokaisu. -Siis josko joku kertoi vaikkapa jotain kallista ruokaa syöneensä : - höh eiks muu persiissäs märkäne?

Ja Jounin Kaupan sushia en siis syönyt ja se ei minun vatsassani energiaksi muuttunut. Sen sijaan Lapin luonto lumoaa ja tunturien rauha sekä muutos arkirutiineihin sen sijaan on piristys ja lisäarvo jota ei voi millään mittareilla mitata. 




Ei kommentteja:

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...