4.7.2013

Ensirivin työmies

Niin,

Irtisanomisuutiset seuraavat toistaan ja markkinavoimat ovat onnessaan. Päätalo puhui usein ensirivin työmiehistä, Herkkokin teki töitä ikämiehenä vaikka välillä humeeti sassaroi.

Kädentaidot ja kokemus olivat kunniassaan. Ei siihenaikaan tehtaaltakaan säännönmukaiseti irtisanottu kokeneempia ja työhönsä harjaantuneita.

Tähän liittyvä linkki on kadonnut.

3.7.2013

Samos landing

Niin,

 Ainakaan lentopelkoisen ei ehkä kannattane kovasti etukäteen katsella huonoja laskeutumisia ja sitten vielä koneessa "hei me lennetään" -elokuvaa.

 Kova sivuttaistuuli oli myrkkyä pienkoneelle Samoksella.




Kai sinne silti täytyy yrittää.

2.7.2013

Samos, Pythagoraan lentokenttä.

Niin,

Pythagoraan alkuperäinen nimi kreikaksi on paistinpannu. Kuuma hornankattila.
Tässä video miltä maisemat sinne laskeutuessa näyttää




Sinne ei voi mennä suoraan vaan vuoret pitää ensin kaartaa ja sitten nopeasti alas. Kiitorata päättyy mereen. Voit klikata molemmat ikkunat tai vain toisen ja suurentaa. Tämä alempi on lyhyempi., kuvattu vuorelta ja ylempi koneesta sisältä.

30.6.2013

Luonto toipuu

Ei montaakaan päivää kun toukkien syömät lehdet korvautuvat uusilla.




Tilannehan oli tämä, parisen viikkoa sitten.




28.6.2013

Marjat kypsyvät

Tänään olin mansikkamaalla. 5E/kilo itsepoimintana.





Polkupyörällä 10 km suuntaansa. Matkalla oli tämä uudelleenrakennettu vanha talo aidolla kivijalalla. Ole tuosta nyt mieltä? Ehkä siinä ei silmä enää sen jälkeen sairasta kun peltikatto joskus maalataan.


Ja mustikat ovat nyt tässä vaiheessa.


Runsas viikko sitten tilannehan oli tämä.


22.6.2013

Ruis salossa ja salko pystyyn.

Niin,

Runsala on paikka jossa on runsaasti tammia, Näin yhden aidon Rellunkin, Ja kokon sekä juhannussalon pystytyksen.
Oli myös valkoposkihanhia sekä niiden jätöksiä.






20.6.2013

Chili-tonnikalapasta

Niin,

Männävuonna oli ihmisten suosikki avocadopasta. En ole kokeillut. Piti kehittää uusi perinteinen juhannusruoka. Se ei ole uudet perunat ja silli. Basilikaa on hyvä olla annoksen päälle.
Tämä ruoka osoittautui niin tuliseksi että veikkaan ettei kukaan Latovainiossa ole tottunut moiseen, eikä tykkäisikään.

Basilika tuoksuu hyvältä.




Barilla nauhamakaronia, niinkuin linnunpesiä. Keitetään suolavedessä.


Pecorinoa tai Parmesania raasteena, lastutkin käy. Niiden kilohinta oli pienempi kuin kokonaisen köntsikän. Vähän laitetaan soossin joukkoon ja annoksen päälle myös. Tomaattipureeta, -tai murskaa. Pirkka Chilitonnikalaa öljyssä.




 Samalla kun pastavesi kiehuu laitetaan silputtu punasipuli toiseen kattilaan ja kuullotetaan öljyssä. Lisätään muut aineet ja suolaa, myös yksi hienonnettu valkosipulinkynsi.





Kun pasta on kypsää voi sekoittaa kaikki sekaisin tai itse kasaan mieluimmin ainekset päällekkäin lautaselle.

Tuo chilitonnikala on kyllä tosi tulista.useimmat suomalaiset eivät tykkää noin tulisesta, eli ihan vastakohta uusille perunoille ja sillille.

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...