15.5.2013

Lasipalatsin purkutuomio

Niin, lasikaan ei ole ikuista.

Toissavuonna purettiin Kivenlahdessa hieno Honeywell Oy:n lasinen toimistorakennus maan tasalle. Samaan paikkaan rakennettiin uusi iso Biltema.

Ulospäin Honeywellin talo näytti hienolta ja modernilta. Se oli kuitenkin tehty Amerikkalaisilla piirustuksilla 60-luvun malliin. Ei kannattanut uudistaa, halvempi oli purkaa.

Forssassa oli 60-luvulla hieno ja moderni sen ajan tavaratalo, Hämeenkulma. Rakennus on vieläkin. Nyt se on kokemassa saman kohtalon. Lienee niin että energiakulut lasirakennuksissa ovat massiiviset ja jos ne eristettäisiin paremmin, tulisi kovin kalliksi. Ilmastoinnit, sähköt, putket, kattorakenteet, ovet ja ikkunat kun uusii niin hintaa kertyy. Se on surullista. Kesäkäytössä menisi vielä ihan hyvin mutta tontti on arvokas, vaikkei parkkitilaa juurikaan ole.

Tuohon tullee asuinkerrostalo tilalle.

Tapio Tuomelan ottama kuva:Eikös tuossa ylläolevassa Hämeenkulmassa olisi kuitenkin hyvä runko johon ympärille rakentaisi? Lasit pois ja ikkunalliset seinäelementit tilalle. Päälle harjakatto ja uudet salaojat sekä sadevesiputket seinustalle. Lattiat piikkattava auki ja lisää eristettä maan alle. -no ei sentään.  90-luvun lama-aikaan tuollaiset rakennukset olivat täynnänsä kirppareita, siinähän sitä käyttökohdetta.

2 kommenttia:

Peppone kirjoitti...

Se on aika raakaa peliä tuon rakentamisen kanssa ja tässä muutama vuosi takaperin purettiin kolme vuotta vanha huoltoasema, vieläpä iso sellainen. Kysyttiin että mitäs tähän tilalle tulee ja vastaus oli että huoltoasema! No, kyseessä eri firma mutta niin vaan lähti maan alta uuden veroiset säiliöt suoraan romutettavaksi, mitään ei enää uusiokäytetä.

Roz kirjoitti...

Mä en voi olla hämmästelemättä, miten paljon asuintaloja koko ajan rakennetaan lisää. Eihän meillä asukasluku niin paljon nouse, eihän. Eikös syntyvyys ole laskussa. No mistä ne kaikki ihmiset näihin uusiin asuntoihin tulee! Vai eletäänkö sellaista yltäkylläisyyden aikaa, että neliö per ihminen kasvaa koko ajan ja asuminen väljenee jatkuvalla syötöllä. Lisääntyykö sinkkuus? Onko ihmiset rikkaampia ja ökympiä, tarvitaanko sitä tilaa niin paljon ja entä lämmityskustannukset per ihminen... kestävä kehitys ym. Maailma on ihan hullu. Ennen asui hellahuoneessa vaikka miten suuri perhe =).

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...