2.5.2013

Silmien ikkunat kirkkaiksi.

Niin,

Ihmisillä on leipä tiukassa. Jotkut joutuvat kaupittelemaan silmälasien puhdistusaineita markettien käytävillä.

"Hyvä herra, puhdistetaanpas silmälasinne" Ja jos lähestyt henkilöä, on silmälasisi napattu nopeasti pois päästäsi ja jotakin ainetta suihkaistu linsseihin.

Puhdasta tulee ja tässä on tälläinen setti. En tiedä mitä maksaa mutta tarviihan siinä katetta olla jotta jokainen saisi palkkansa.Mahtaisi olla myyjällä hämmästys josko kävelisi siihen ja olisi lasit päässä joissa olisi kurillaan liivatteesta tehdyt linssit. Sulaisivat siihen paikkaan suihkautuksen saatuaan ja asiakas lähtisi pois sokeaa näytellen. Kompuroiden ja törmäillen. Olisi myyjä ihmeissään, mitä tuli tehdyksi.

Pesin ikkunoita ja suihkutin lasinpesunestettä ikkunoihin. Tuli tuttu tuoksu ja en heti tiennyt mikä se oli. Sitten myöhemmin puhdistin silmälasejani Specsaversin aineella. Ihan sama haju, liekö samaa ainettakin? Tuo iso pullo maksoi Tarjoustalossa pari euroa, mitä lie markettien suihkuttajien aineet maksaa?

Jos olisi ikävä ihminen niin menisi myymään aluksi liki omakustannushintaan tuota ikkunanpesuainetta sinne samaan markettiin jossa silmälasinpesijätkin päivystää. Näin kesäaikaan voisi vielä kehua että siinä on huurteenpoistoa ja heijastuksenestoa , jota ei muiden kauppiaiden aineissa ole.

Pikku suihkepulloja tosin olisi hyvä olla esillä. Iso mälli hyvääkin ainetta antaa vaikutelman huonoudesta.

Ostakaa nyt säästöpakkaus vain kolme euroa, -huutaisi kovaan hintaan,  ja nuo isot pullot olisivat siinä framilla. Sitten kun joku tulisi rahoineen antaisikin sille pikkupullon ja sanoisi että tämä on säästöpakkaus, eikös tuo maksipakkaus kiinnostaisi, vain kuusi euroa ja siinä on monikertaisesti enemmän.


3 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Ai lasinpesussakin on tuo sama juttu, kuin lamppuöljyssä ja grillin sytytysnesteessä... sama aine, eri pullo ja eri hinta. Kestääköhän silmälasien kehykset Lasolia?

Äijä kirjoitti...

Talouskriisit ne tuovat erilaiset kaupittelijat esille. Leipä kun on hyvää syödä. Mutta lujassa on se viisisatanen, joka perheen talouskassaan näistä hommista viedään. Muistan 1990- luvulla näitä jo olleen.

Peppone kirjoitti...

Murphy, sinähän olet piru mieheksi eikä hullua pidä yllyttämän! Ihan pakko kokeilla tuota liivatelinssi-juttua, sehän on ihan ehdoton ykkönen :D

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.03.2018 On toukokuinen hel...