3.12.2009

Astianpesukone

Tunnen monta jolla ei sellaista ole eikä tarvitsekaan, hyvä niin. Eivät likaiset astiat ole ongelma jos ne hoitaa samantien pois, eikä jätä päiviksi lavuaariin kuivumaan. Toisaalta astioiden käsinpesu ja huuhtelu juoksevan veden alla kuluttaa enemmän vettä, kuin astioiden pesukonepesu täysinä koneellisina pestyinä.

No astianpesukone alkoi kuitenkin kurluttaa ja temppuilla. Koska on jotenkin outoa pitää rikkinäistä konetta kalusteissa ja tyhjää koloakaan ei ole kiva katsella, niin uusihan se piti hankkia.

Mielenkiintoista on ko-koneen hintakehitys. Jotenkin tuntuu että kaikki vempeleet ja härpäkkeet ovat vain kallistuneet vuosien saatossa, mutta näin ei ihan yksiselitteisesti kuitenkaan ole.

Minulla oli tallella tuon laitteen (edellisen asukkaan) ostokuitti Veikon koneesta 16-vuoden takaa -3400 mk. Malli oli Electrolux. Ihan saman näköinen ja sama merkki, mutta enegiatehokkaampi ja elektronisella ohjelmavalitsemalla varustettuna, maksoi nyt 360 Euroa + kotiinkuljetus. Mielestäni hinnat ovat laskeneet, sillä nykyindeksi huomioonottaen markat kait pitäisi jakaa 4.2:lla jotta päästään euroihin ja jonkimoiseen vertailukohtaan.

Tämä oli vain yksi vempele joten vertailu ei ole kattava ja kestoiästäkään en tiedä mitään. Litteistä telkkareista on sanottu että ne tulevat kestämään vain muutaman vuoden kunnes taustavalolamppu tai sen virtalähde palaa, ja se korjaus tuleekin sitten maksamaan liki saman kuin uuden ostaminen.

Semmosta.

1 kommentti:

Äijä kirjoitti...

Hmm.
Astianpesukone on kyllä mukava, kunhan sitä jaksaa täyttää ja tyhjentää.
Jos kone on iso, ja tiskiä vähän, voi joskus tulla semmoinen vahinko, että luulee siellä olevan puhtaita, vaikka ne onkin likaisia.
Meillä töissä yhdessä tilassa semmoisen ison tiskikoneen päällä on aina lappu, onko siellä puhtaat vai likaiset sisässä.

Aulangon Hugo Park

  Niin, Aulangon kauniissa puistossa voi kiipeillä puissa ja laskea vaijeriliukua. Aulangon Hugo Park  kolme helpointa rataa. Klikkaa mustan...