1.3.2011

Mikään ei ole sitä miltä se näyttää

Kaikki ei ole kultaa joka kiiltää -sanotaan. Tänään alkaa subTV.llä sarja suomalaisten elämästä Thaimaan Phuketin sukelluskoulun työntekijöinä, ohjelman nimi on "Paratiisi".

Linkki

Elektroniikkahommissa usein väärinkytkentä aiheutti savua ja laite mykistyi. Siitä on tullut sanonta että elektroniset laitteet toimivat savulla. Koska kun savu tulee ulos laite ei enää toimi.

Toisen maailmansodan aikana usealle tyynenmeren saarelle lähetettiin miehitysjoukkoja. Alkuperäiskansat jotka olivat eläneet eristyksissä vuosisatoja seurasivat muukalaisten toimintaa. Yhteistä kieltä ei ollut ja alkuasukkaat tekivät omia johtopäätöksiään.

Saarelle tiputettiin ruokaa ja laitteita lentokoneista ja alkuasukkaat luulivat että kyseessä on jokin jumalallinen lahja taivaasta. Sotilaat tekivät tähystystorneja ja vetivät antenneja, puhuivat puhelimiin ja radioihin. Tämän toiminnan alkuasukkaat luulivat olevan jonkin hengellisen riitin.

Miten tälläiseen johtopäätökseen sitten on nykyaikana tultu?

Nimittäin näillä usealla toisistaan eristetyllä tyynenmeren saarella havaittiin sotilaiden lähdettyä alkuasukkaiden toimesta samanlaista omaehtoista toimintaa. He olivat veistäneet puusta puhelimen näköisiä laitteita, veivät naruja puihin ja rakensivat torneja ja seisoivat torneissaan luullen että lentokoneet palaavat ja tuovat taas tarvikkeita.

Jos ette usko niin uskotteko Wikipediaa? Sieltä löytyy hakusanalla "lastikultti" aiheesta juttu jossa viitataan myös Ursan suomentamaan kirjaan "laskette varmaan leikkiä Mr. Feynman".

3 kommenttia:

Äijä kirjoitti...

Meillä katsottiin sitä Paratiisia kai jotain minuutin verran. Se radiomainosäänellä puhuva selostaja onnistui ärsyttämään niin paljon, että kanava vaihtui heti.

Murphy kirjoitti...

Niin

Ei kyllä tule allokoitua minunkaan aikatauluihin tulevaisuudessa. Kaupallisen leima läpivärjäämä formaatti ja joskus myöhemmin päälleselostetut tilannepätkät luovat muovisen vaikutelman.


Ykköseltä on tullut hyvä kuvaus miten delfiinit ja suulat kalastivat sardiineja. Ihmettelen vaan miten sekin taitaa olla tullut jo kolme kertaa liki viikon sisällä.

Vikke kirjoitti...

Sama täällä selostaja on huono.
Tekstikin oli huono. Ei meinannut nähdä.

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...