24.11.2013

Vastikkeellinen sosiaaliturva

Niin,

Risikon ehdotuksesta ei ole kuulunut vähään aikaan mitään. Onhan totta että joutilaana ollen elämänpiiri on pieni ja ajatukset suppenevat. Sitä alkaa helposti muhia omassa katkeruudessa ja kiehua ennakkoluulojensa liemessä.

Työelämä on uudistunut. Tälläkin seudulla on useita purkukuntoisia omakotitaloja jotka on vuokrattu ulkolaisille rakennusmiehille. Neljästä -kahdeksaan henkilöä nukkuu patjoilla ja tekee töitä urakoitsijoille kolmen kuukauden rupeamia. Sitten väki vaihtuu.

En osaa ajatella mitä pahaa siinä ihmisen kannalta on. Itsekin olin ensimmäiset kolme työssäolovuottani töissä 80 km päässä kotoa, liki samanlaisen asumusjärjestelyn turvin. Tosin maksoin veroni suomeen.

Työttömille rakennusmiehille puuhataan suvaitsevaisuuskoulutusta.

3 kommenttia:

Äijä kirjoitti...

Kaipa sitä vastikkeellisuutta löytyisi ihan kotoa pitäen. Vähänkö on siivottomia tienvarsia, sisällä nököttäviä pyörätuolivanhuksia ja muuta. Ongelmaksi muosostuu varmaankin se työmäärä. Kuinka paljon viikossa pitäisi tehdä korvauspennosiaan vastaan?

Onhan se reissutyö toisaalta vähän tympeää. Koti on jossain matkan päässä, ja jos palkka on vielä vain huono tai huonohko, hakkaantuu eurot välinkulkuun.

Sillä lailla reissutyö menettelisi, että jos saisi tehdä pitempää päivää vaikka sillä periaatteella, että kun olet tehnyt neljäkymmentä tuntia viikossa täyteen, niin loppuviikko on sitten vapaata.

Murphy kirjoitti...

Niin,

Luulenpa että nuo naapurikansan pojat pitävätkin usein pidennettyjä viikonloppuja ja tekevät pidempää päivää.

Isommilla työmailla vaan pitää olla työsuojelun vuoksi esimiehiäkin kait paikalla.

Anonyymi kirjoitti...

Reissutöitä jaksaa aikansa mutta kyllä siihenkin kyllästyy - ainakin vanhemmiten.
Vastikkeellisuus on taas yksi näitä kuningasideoita joita pursuaa kun ei äly eikä tahto riitä ratkomaan niitä oikeita ongelmia. En enää ihmettele mitään ja oikeastaan odotankin mielenkiinnolla että minkäläinen mottipää-esitys sieltä seuraavaksi putkahtaa. On se tuo Arkadianmäen Niksi-nurkka sellainen että siellä noita kuolemattomia ideoita piisaa.

Aulangon Hugo Park

  Niin, Aulangon kauniissa puistossa voi kiipeillä puissa ja laskea vaijeriliukua. Aulangon Hugo Park  kolme helpointa rataa. Klikkaa mustan...