15.11.2014

Puksmänttiä ja viskilörtsyä

Niin,

 Erilaiset perinneruuat ja -tuotteet ovat nousseet nyt arvoon arvaamattomaan. Ennen Fetaakin tehtiin useassa maassa mutta nykyisin ainoaa oikeaa Fetaksi sanottua tehdään vain Kreikassa. Latovainiossa äitini teki kotijuustoa.

Se näytti Fetalta mutta oli minun suuhuni mautonta murenevaa kumia. Sellaista se on nykyäänkin se oikeaoppinen kotijuusto jota pidoissa tarjotaan. Suolaa jos panisi enemmän ja jotain sidosainetta niin se olisi kuin Fetaa.

Puksmänttiä saa täältä.

 Puksmänttiä tehtiin kodeissa ennen minun aikaani. Hapatettua perunamössöä jota syötiin kylmänä. Sopivaa väliruokaa syötäväksi varastotiinusta otettuna, silloin jolloin ei ollut aikaa ruveta hellan vieressä oleskelemaan. Varikostakin olen kuulun puhuttavan. Se taisi olla kuin kaljanmäskiä. Tehty mallasvierteestä mutta ei siinä alkoholia ollut. Piapoa söin itsekin paljon, tosin maitoon talkkunajauhot sekoitettuna.

 Nyt näemmä on tullut viskilörtsy.

Ei kommentteja:

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...