12.9.2020

Yllästunturin huipulla

 Niin, kesäaikaan gondolihissi vie ihmisiä ylös jotta voi tulla sieltä alas. Alastuloon on valittavana kolme vaihtoehtoa. Gondolilla, kävellen tai polkupyörällä. Polkupyörävaihtoehdosssa se toki pitää ensin myös viedä sinne ylös ja kyllä niitäkin gondoleissa näkyi.


Ylhäällä on myös kahvila A-oikeuksin. Näköala on hyvä, joskin ilmat tietysti vaikuttavat. Millään kauhean korkealla vuorellahan ei olla maailman mittakaavassa mutta kun puustot eivät haittaa niin tosi kauas on maisema katsojallaan hallussa.

Myös gondolimatka on ensikertaiselle kokemus sinänsä.
1 kommentti:

Ari Stenman kirjoitti...

Tutunlaisia maisemia. Eipä ole koskaan tuolla Ylläksen huipulla tullut käytyä, joskus Kellostapulin ladun ollessa auki on tullut siihen juurelle suksilla sujuteltua.
Myös saivojen kuvat ovat mukavia, Äkässaivon ohi tulee joka talvi hiihdettyä. Itse asiassa olen noissa maisemissa ollut vain 2017 syksyllä sulan maan aikana, talvisin tämän tästä. Ensi helmikuussa mennään taas, jos korona (jonka itse vielä olen onnistunut väistämään) sotke sitä.

Arvaamaton tulevaisuus.

  Tositarina. Aikoinaan Tekusta valmistuttuani hain töitä eri puolilta Suomea ja päädyinkin sitten 70-luvulla kuvaputkitehtaalle Imatralle (...