20.5.2022

Kreetan maaseutujunailu/

 Niin, normituristi voi kierää saaren sisäosiin kyliin tai laaksoihin vuokra-autoilla tai istahtaa rantakadulla kulkeviin juniin. Juna on oikeasti traktorivetoinen vaunusto ja maksaa 20 €/ kolmen tunnin kierros. Reittejä on useita, eri päivinä ja eri kellonaikoina. 


Itse osallistuin panimo/saksalainen hautausmaa/oluen maistelu/oliivilaaksoreitille. Helppo ja huoleton tapa. Saksalainen hautausmaa on vaikuutava tuhansine hautoineen ja kukkapeltoineen. Alhaalla meren rajassa on sotilaslentokenttä jossa on kuitenkin kuvauskielto.


Ensiksi pysähdyttiin hautausmaalle ja Kreetan miehityksestä kertovalle museolle. Saksalaiset eivät kuljettaneet sotilaitaan kotimaansa multiin vaan perustivat Kreetan saarelle kalmiston.
Kissoja on Kreetalla paljon mutta tämä ei ole kuvattu hautausmaalla.


Loppuvaiheessa kierrosta pysähdyttiin ruoka/virkistystauolle laaksokylään jossa oli kahvila. Nyt kuivahkona oleva vuoripuro lirutteli kristallinkirkasta vettään ja ankkoja oli aidattu puron kummallekin penkalle. Kahvilanpitäjä heitti välillä ankoille einestä ja senpäiväinen kaakatus alkoi.                                                


Olliiviviljelmiä oli paljon sekä ylhäällä että alhaalla. Tässä näkyy sotilaslentokenttä, jota kautta osin saksalaisetkin tulivat toisessa maailmansodassa.
Kiertoajeluun kuului kahden oluen maistelu pienestä lasista 1€/lasi. Tai sitten olisi voinut ostaa myös mukaansa. Panimo on Hanian ainoa ja raaka-aineet tulevat Kreetalta paitsi saksasta kalkki vai mikä se oli.

Ei kommentteja:

Aulangon Hugo Park

  Niin, Aulangon kauniissa puistossa voi kiipeillä puissa ja laskea vaijeriliukua. Aulangon Hugo Park  kolme helpointa rataa. Klikkaa mustan...