6.10.2022

Krapuilua

 


Niin, ovela aavistaa tulevankin

Koko Jokioinen oli aikoinaan vain osa isoa von Willebrandtin kartanoa. Marsalkka Mannerheimin velikin oli omistajana aikoinaan ja viimeisin rahamiesomistaja ennen kuolemaansa ja kartanon valtiolle päätymistä oli Kordelin.

Kordelin omisti ison sahan Raumalla ja loimijokea pitkin oli oiva väylä uittaa tukkeja omalle sahalleen, josta ne voitiin laivata tarvitseville.

Niin ovela ei Kordelin ollut että olisi aavistanut karun kohtalonsa. Risto ja Gerda Ryti olivat todistamassa verityötä hänen syntymäpäivänään.

Kodelinin omaisuus meni valtiolle ja testamentissa oli että kaikki piti muuttaa rahaksi. Se oli huono hetki mutta saihan Valtio Kultarannan ja kulttuuri rahastonsa. Risto Ryti toimi testamentin toimeenpanijana.


Viikon 40 krapusanat ovat aavistaa, ovela, kartano.

Krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti, ei enempää, ei vähempää. Viikon krapusanat ilmestyvät sunnuntaisin tässä blogissa.
Sanojen ei tarvitse olla perusmuodossaan kirjoituksessasi.
Jätä krapusi linkki blogiini.
Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa.

https://susupetalsanat.wordpress.com/2022/10/02/haadeksen-hupakot/

3 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Niin ovela ei tosiaankaan voi olla, että aavistaisi veriteon, jossa henki menee.

Komea omaisuus Kordelinilla oli, siitä valtio kiittää. Torpparinsa eivät ehkä olleet niin tyyväisiä!

anli itse kirjoitti...

Kordelinin säätiö jakaa apurahaa vuosittain kulttuuriin, taiteeseen ym. Raumalla on myös vanhalla hautausmaalla Kordelinin kappeli. Rahat riittävät pitkälle näköjään...

Cara kirjoitti...

Onneksi noita apurahoja jaetaan.
Noin isosta omaisuudesta olisi kyllä riittänyt kartanon työntekijöillekin.

Niin,

Niin, taannoin ilolla totesin että tekoäly on tullut tietokoneeseenikin.  Ajattelin että hyvä asia. Siis saisin minäkin jotakin tolkkua hume...