23.1.2012

Kansallisarkisto

On tullut muotiin alkaa tutkimaan omia juuriaan. Kait se on ollut tapana aiemminkin, mutta nykyajan tietotekniikka on tullut avuksi. TV-ssä on sarja jossa julkisuuden henkilöt käyvät läpi sukupuutaan. Viimeksi sarjassa oli Vexi Salmi ja seuraavana on vuorossa edesmennyt Teija Sopanen.

Kirkonkirjoista selviää, -sanotaan vielä nykyäänkin. Onhan niitä muitakin arkistoja, esim. kaikki sotapäiväkirjat ovat Kansallisarkistossa. Siellä ovat myös jokaisen sodan- tai armeijan käyneiden kantakortit, elleivät ne ole vielä sotilaspiirin esikunnassa.

Hieno rakennus jossa on paljon tutkijanhuoneita. Pöytä ja valo. Sitten vain vanha patinoitunut opus esille tai mikrofilmi lukijan alle. Sotapäiväkirjoista on digitoitu jo valtaosa, ja ne ovat julkista kauraa ihan internetin kautta, kunhan vain tietää päivämäärän ja joukko-osaston.

3 kommenttia:

Äijä kirjoitti...

Yllättävän moni tuolla käy penkomassa. Ymmärrettävääkin, sillä kaikki eivät välittäneet kokemastaan suuremmin kertoilla.

Anonyymi kirjoitti...

Moi !
Ihmettelin blogia josta on tullut 26 käyntiä meidän sivuille. Sisällöstä kyllä henkilönkin arvasin mutta löytyi nimesikin yhdestä dokumentista.

-- juha

Murphy kirjoitti...

Niin.

Onhan siellä kuvakin joskin vuosien takaa.

Täällä aiheet pomppii ja lomittuu mutta jos saa mainostaa niin tässä on opus joka tempaa mukaansa.

Koettua elävää elämää, kirjoittajan elämänkokemuksella ryyditettyä osinfiktiivistä kerrontaa.

http://aeijae.blogspot.com/p/joskus-voi-kayda-melkein-hyvin.html

Ilmalämpöpumpun käyttökokemuksia kymmenen vuoden ajalta (Panasonic NE9)

Tätä ketjua pitänee lukea alhaalta ylöspäin jotta aikajärjestys säilyy. Kuvia klikkaamalla ne suurenevat. 14.05.2018 On toukokuinen hel...