3.1.2012

Kuvapuhelin siirtyy tietokoneeseen

Pääsin jatko-opiskelemaan ja t&k työsti loppuun tietokoneeseen liitettävää piirikorttia. Nyt oli jo standardit kuvan sekä äänen pakkaamiseksi ja videoneuvottelukin yleistyi. Eri valmistajien laitteet toimivat siis keskenään ja ristiin, näinollen markkinat kasvoivat.

Syksyllä 1992 minulle siis tuli taas hommia ja iltaisin kävin koulua. Uusi VistaCom tuote oli ISA-väylään liittyvä 6-kerroksinen pintaliitoskortti. Tai oikeastaan niitä oli useampia. Yksi hoiti liitynnän televerkkoon ja toinen koodasi kuvaa. Kuvankoodauskortin päälle asennettiin vielä äänenkoodauskortti. Näitä kortteja oli myös eri koodausnopeuksille.

Jotta elävä kuva ja ääni voidaan lähettää yhdessä tai kahdessa 64 kbit linjassa (USA:ssa 2x 56 kbit), sitä pitää kompressoida ja suodattaa. Juuri tästä oli stardardi olemassa ja myös valmiita piirisarjoja kehitetty.





Muutimme Espoon Tietäjäntieltä Helsinkiin Kaisaniemenkadulle. Liki ydinkeskustaa, samaan kortteliin jossa aiemmin toimi mm. Pukeva. Kauppa kävi ja vienti veti, -taas.

Ei kommentteja:

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...