2.1.2012

Tuhkasta nousee pe....., eikun Feenix

Niin.

Toisen kuolema on toisen leipä. No yritysmaailmassa ei ehkä suoraan näin -muutoin kuin asianajajien. VistaComin konkurssin hoiti asianajotoimisto Scandinavian...jotakin, ja heille itsellekin kävi myöhemmin aivan samoin.

Pöytälaatikkofirma oli jo valmiina kuitenkin avainhenkilöiden taholta pystytettynä ja he ostivat keskeneräiset projektit sekä tuotenimet, eli immateriaalioikeudet ja homma jatkui liki keskeytyksettä, tosin nyt toisessa paikassa ja kaupungissa eli Tietäjäntien toimipisteessä Espoon Tapiolassa.

Uusi yrite oli VistaCommunication Instruments Inc. Kun tuotteet ja firma tunnettiin maailmalla pelkästään Vistacomina, eivät kaikki uudet asiakkaat edes tienneet aiemmin tapahtunutta keikausta. Samaan aikaan meni Airam Oy nurin, mutta se muutti muutama viikko ennen sitä nimensä, Suutarilan elektronikkateollisuudeksi, joten Airam Oy ei viralliseti kaatunutkaan. Airam on edelleen tunnettu ja toimiva tuotemerkki, samoin kuin esim. Finlux ja Salora vaikkei valmistusta Suomessa olekaan.

Uusi yhtiö aloitti pelkästään tuotekehityshenkilökunnalla ja minä etsin töitä. Neuvostoliiton kauppa oli romahtanut ja markka laitettu kellumaan, Suomessa oli melkoisen surkeat ajat. Kävin pari kurssia ja samalla hain jatko-opiskeluun Helsingin ja Espoon-Vantaan insinöörilinjoille. (AMK-juttuja ei vielä silloin ollut)

Ei kommentteja:

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...