4.10.2007

Anja Toivasen muistolle

Onvestin hallituksen puheenjohtaja rouva Anja Toivanen menehtyi vakavaan sairauteen 15.8.2007 kesäasunnollaan Espoossa.

Alfred Onninen -isoisänsä perusti pienen putkiliikkeen aikoinaan. Anjan edesmennyt aviopuoliso vuorineuvos Erkki J. Toivanen oli Onvest Oy:n edellinen hallituksen puheenjohtaja.

Anja Toivasella oli elämänsä aikana useita vaikeita sairauksia ja osittain siitä syystä hän osallistui aktiivisesti allergia- ja syöpäyhdistysten toimintaan.

Aivan viime vuosina Anja Toivasen kiinanpalatsikoira Toby, voitti useita kansainvälisiä palkintoja emännälleen. Anja Toivasen ura ja julkiset esiintymiset tuovat mieleen jotkin englantilaiset Grand Old Ladyt autonkuljettajineen.

Miten käy Onnisen tulevaisuudessa? Kaikki on yhtä epävarmaa kuin se oli Erkki ja Anja Toivaselle 50-luvun puolivälissä. Suomen LVI-tukkuri kuitenkin kasvoi globaaliksi ja yhdeksi suurimmaksi alan yritykseksi Pohjois-Euroopassa.

Onninen toimii Espoossa lähellä kohta avattavaa Bauhaus-rautakauppaketjua. Kilpailu Onnisellakin kiristyy mutta Onninen tulee arvattavasti satsaamaan vielä enemmän urakoitsijoihin ja rakennusliikkeisiin, kuin pyrkimään suoraan kuluttajamyyntiin.

Jos itse saan veikata, -ja miksen saisi, veikkaan: Onninen ostaa SLO:n.

Ei kommentteja:

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...