15.2.2009

Rauha maassa

Saimaan rannalla oleva Rauhan sairaala remontoidaan lomakeskukseksi.
Häämöttää jossain tuolla kaukana.



Pakkanen on kuurannut rannan puut kauniilla kuorrutuksella. Koivun oksat ovat kuin jättiläiskokoisia piipunrasseja.



Tässä kuvia kesältä.

Tässä historiaa.


EU rahoittaa massiivisen kolossin uudelleenkäyttöä. Sairaalaan liittyi maatila, siitä tässä.

5 kommenttia:

Äijä kirjoitti...

Hyvä juttu tässä on se, että arvokas rakennuskokonaisuus tulee käyttöön ja pysyy kunnossa.

Anonyymi kirjoitti...

Hei

Onhan se hyvä että rakennus tulee laajempaa käyttöön...se mitä sinne nyt on tekeillä ei välttämättä ole parasta mahdollista ja se on ikävää...sillä maailman ei soisi olevan pelkkiin kaupallisiin arvoihin tai viihteellistymiseen (viihteellistyneeseen "taiteeseen") tuijottavaa..se on lyhytnäköistä ja ns. lyhyen tähtäimen "viisautta", jos sitä siksi voi sanoa. Jo nyt paikalla on jyllänneet maansiirtokoneet siihen malliin että siinä ei todellakaan ole kysymys säilyttämisestä eikä kunnossapidosta. Toivoisi, että hanke toisi edes työpaikkoja tänne..mutta en tiedä miten on ja toivoisi, että tässä tapauksessa osattaisiin väistää massatursmista tulevaa haittaa. Siihen kyllä tarvitaan sitten ns. kunnon eväät. eli laadullisesti huono palvelu tai tarjonta tuskin kiinnostaa sitä joka on "ei massa turisti"...vaikka voikin kiinnostaa juuri sitä massaturistia. Kongossa on esim. sellainen tilanne että ulkomaalaisest ovat ostaneet sieltä paljon asuinrakennuksia ja niitä ei sitten ole käytety ja ne ovat jääneet rappeutumaan loppujenlopuksi..no tuo tietenkin on aika hurja vertaus..mutta asiat eivät ole kovinkaan yksinkertaisia edes täällä meillä koto Suomessa.(luulen).

Tiina M.

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin tuossa sun historia linkissä on VÄÄRÄÄ tietoa ..Pax- näyttelyitä järjestettiin monen muun toiminnan ohella monta vuotta ei vain yhtenä vuonna..ensimmäinen Pax oli vuonna 2001 ja viimeinen muistaakseni 2006tai 2005. ..en muista sitä tarkkaan siksi, että viimeiseeen Pax:iin joka oli Rauhassa jätin osallistumatta (olin myös aktiivisesti järjestämässä näitä näyttelyitä omalla panoksellani monena vuonna) ja noita näyttelyitä on kertynyt tuossa muitakin, joten tarkka viimeinen vuosi on nyt muistista veke. Pax oli todella iso, ei kaupallinen, kesänäyttely täällä päin Suomea ja se toimi sekä järjestettiin ammatti-ihmisten panostuksella. Sitäpaitsi siellä järjestettiin muutakin kulttuuritoimintaa kuten esim koulutusta, keskiaikaiset markkinat, teatteria, performancea ja jopa joulumyyjäiset kerran.(se ei ole kyllä kulttuuritoimintaa mutta mainitsin sen vain..oikeastaan kieroutuneen huumorintajuni vuoksi):) Olen omassa blogissani tehnyt aikalailla selvän kuvauksen siitä mitä siellä alueella tapahtui niin vuosina kun siellä oli taiteilijoiden työhuoneita ja ihan siitä näkökulmasta JOKA ON ihmiselä joka on todela ollut siellä paikan päällä vuosia työhuoneella.

Tiina M

Murphy kirjoitti...

Niin.

Valtava rakennuskokonaisuus jonka purkaminen maksaa, säilyttäminen maksaa ja rapistuakaan ei saisi.

Ajoin siihen etupihalle ja ainakin funkistyylisen osan rappaus on jo rapissut ja vesi pääsee tiilirakenteisiin. Pahempaa on varmaan muualla.

Alas rantaan en uskaltanut ajaa kun hiekoitus vaikutti siltä että ei välttämättä pidä auton pyörien alla.

Käytiin myös kääntymässä Tiuruniemen kohdalla jossa somalit pelasivat juhlasalissa jotain pallopeliä. Onhan sekin outo kompleksi kuin valtio valtiossa.

Sen jälkeen ajettiin sinne maatilalle ja katsottiin ne pikkupytingit. Idyllinen niemennokka ainakin kesäaikaan, toivottavasti sitä ei suomalaisilta viedä rahalla kun kiväärein ei saatu.

Anonyymi kirjoitti...

Niin on se rakennuskompleksi ja sen hoito on ollut aika pientä ..vaikka sitä onkin hoidettu moneltakin taholta..ongelmahan siinä oli tietääkseni aikoinaan se että sen omistuspohja ei edistänty sitä mitenkään että siitä oltaisiin haluttu pitää huolta..kaikkineen iso ongelma vielä tänäänkin..ei sille mitään voi..asia oltaisiin kuitenkin voitu hoitaa toisin..ja se, että jos alueita ei kiväärein ole viety aikoinaan niin rahalla on varmastikkin tältä alueelta (yleensäkkin) "viety" vaikka kuinka paljon..siinäkin on ongelmia..mutta toisaalta Äiti-Venäjällä on nyt niin iso taantuma että voipi olla että rahakaan ei kohta riitä tänne asti..vaikka ei kait sillä lienee varakkaimpien tuloihin ole välttämättä dramaattisia seurauksia..näkee mitä tulee jos tulee.

Tiina M

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...