29.7.2011

Agii Theodorin saari

Vain 400 metrin päässä Agia Marinan rannalta sijaitsee historiallinen Agii Theodorin saari. Minolaisen kulttuurin aikana se oli pyhä paikka ja siksi sinne ei pääse nykyäänkään kuin kerran vuodessa.

Vuonna 1574 Ventsialaisten hallitessa saarta he rakensivat sen korkeimmalle paikalle linnoituksen. Osmanien tullessa valloitusretkelle linnoituksen 70 hengen väki ei pärjännyt heille. Päällikkö esitti antautuvansa ja päästi valloittajat portista sisään. Kun suurin osa heistä oli sisällä linnoituksen väki sytytti ruutitynnyrit ja räjäyttivät näin itsensä ja vihollisen pääjoukon.

Nykyään saarella asuu harvinaislaatuisia Kreertan kri-kri vuohia 80 eläimen populaatio, näin rauhoitettu saari toimii suojelusalueena.

Jonkin legendan mukaan saarella asuu hirviö. Ja kuvassa näkyvä luola on hirviön kita. Kuva on otettu 400 metrin päästä zoomilla josta syystä rakeisuus on kuvassa nähtävissä.







4 kommenttia:

Äijä kirjoitti...

Tuossa maassa on kyllä tilanne se, että jokaisella hengenvedolla saa länsimaisen kulttuurin historiaa. Ikävä kyllä niitä linnoituksia on vähän siellä ja täällä, mutta onneksi myös öljypuulehtoja.

Marja-Leena kirjoitti...

Aika erikoinen paikka.

Anonyymi kirjoitti...

Saaren legendan kerrotaan menevän myös näin = Muinaisina aikoina paikallinen nainen näki merestä nousevan suuren merihirviön. Täsmälleen samaan aikaan toinen paikallinen nainen rukoili Neitsyt Mariaa, jolloin puolet hirviöstä vajosi mereen ja puolet jähmettyi tuohon samaiseen kohtaan jonka nykyäänkin voimme nähdä.

Murphy kirjoitti...

Legenda on jännä asia. Sitä kerrotaan aina eteenpäin ja kukaan ei kiistä vaikka harva uskoo, kuin joulupukki.

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...