Thaimaassa ei ilmaston vuoksi tunnu kaipailevan tukevaa pihviä. Perunamuusia sieltä saa, ken kaipaa. Useimmat ottavat riisiä tai nuudeleita liki jokaisen ruuan kanssa.
Punainen, vihreä ja keltainen curry on yleisin keittoruuista. Tuoreet katkaravut useimmiten lähtevät hyvin pois kuorestaan, joskus se loppunysä jää sinne kuoren päähän.
Tässä on perusannos kookoskeittoa katkaravuilla ja riisiä. Thaimaalainen maustamistaito on se "juttu". Tuo iso Chang maksaakin sitten liki saman kuin keitto.
Puolitoista...kaksi euroa.
Myös hummeria piti syömäni, ihan perinteen vuoksi. Tuoretta luultavasti oli koska lobster uhrasi henkensä minun edestäni.
Tämä oli pieni ja siksi annoskaan ei ollut hinnan kiroissa, jossei juuri muutoinkaan.
Ravintola oli hulppealla paikalla ja aurinko laski länteen.
Siinä se annos sitten. Kuin jouluista lipeäkalaa olisi sullottu ravun sisälle.
Toisessa paikassa tekivät kevätkääryleitä ihan urakalla.
Hieman kuin kasvistäytteisiä crepsejä, mutta päädyt ummessa ja uppopaistetaan lopuksi.
27.2.2012
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa
Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...
-
Niin, Nyt vuonna 2019 Laukku Leena on Jämsässä. Alla myös muita julkaisuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/75db588e-0711-40c6-bb09-b...
-
Niin, Uskoisin että joka toisessa yli parikymmentä vuotta vanhassa kotitaloudessa on tihkuttava keittiöhana. Vuoto ei ole vaaralli...
-
Niin, Järsön luontopolulla en ollut ennen käynytkään. Parempi mennä polkupyörällä koska Järsöntiellä on ajokielto. Ensin yli moottoritien...
1 kommentti:
Kyllä, tuo curry. Itsekin sitä tulee tehtyä, ja se onnistuu nykyisin varsin mukavasti. Ihan noihin sfääreihin ei toki päästä.
Hummeri jäi kokeilematta.
Myös Changin ja Singhan makuero on muistissa.
Lähetä kommentti