19.8.2012

Hautakivien kertomaa

Kuolleiden muistoksi laitetut hautakivet sisältävät omaisille tunnepitoisia muistoja mutta tuntemattomillekin niissä on oma informaationsa. Taidan olla ainoa ihminen joka on kuvannut tuntemattomien hautakiviä.
Tässä Lohjan hautausmaalta.

Reino syntyi pari kuukkautta aikaisemmin kuin Kerttu. Reino kuoli 75-vuotiaana ja Kerttu eli vielä sen jälkeen viisi vuotta. Naispuoliset elävät kauemmin.

Väinö syntyi pari viikkoa aiemmin kuin vaimonsa Anna. Väinö kuoli 82-vuotiaana ja Anna 7-vuotta myöhemmin. Naiset elävät kauemmin.

Veikko syntyi pari kuukautta myöhemmin kuin vaimonsa Impi. Impi eli kaksi vuotta kauemmin kuin Veikko eli liki 80-vuotiaaksi. Naiset elävät kauemmin.

Arvo eli liki 85 -vuotiaaksi, mutta vaimonsa Anna eli yli 85 vuotta ja oli leskenä alle vuoden.


Koristeita

Linnut


5 kommenttia:

RH kirjoitti...

Et ole ainoa o/

Mulla on ainakin yksi kuva, joka oli pakko ottaa, kun hautakivessä oli nimi Kaino Paukku.

Muutenkin, kun tuossa on kaunis vanha hautausmaa melkein vieressä, on siellä tullut kuvailtua...

Äijä kirjoitti...

Tunnen monta, jotka kuvaavat. Itsekin mietin usein kivissä olevien nimien takana olevia elinkaaria. Tuossa on toinen kuollut niin ja niin paljon ennen jne.

Murphy kirjoitti...

Niin

Hautakiviin on tullut uusi muoti, eli ikkunalliset lokerot kynttilöille. Siistimpää jos vain ilman saanti on turvattu. lisäksi myös nuo linnut ja enkelit. Niitä oli jo jossain päin varastettukin.

Eipä olisi kiva pitää piirongin päällä jonkun haudalta vietyä koristetta.

Aaamu kirjoitti...

Et ole ainut, itsekin olen viettänyt hautausmailla useamman tunnin lukien kiviä...ja ihaillenkin joitakin erikoisia. Etenkin pienten lasten hautakivet koskettavat, ja perheiden, jotka ovat menettäneet useampia lapsiaan heidän ollessaan ihan pieniä. Myös samana päivänä kuolleiden pariskuntien/sisarusten haudat herättävät mielessä paljon kysymyksiä...usein niihin ei saa vastauksia, ainakin jos tapahtumasta on kauan aikaa.

Murphy kirjoitti...

Niin.

Hakusanalla Kirkkonummen kolmoisurma tullaan minun sivuille melko usein. Siinä on kolme nimeä samalle päivälle.

Arvaamaton tulevaisuus.

  Tositarina. Aikoinaan Tekusta valmistuttuani hain töitä eri puolilta Suomea ja päädyinkin sitten 70-luvulla kuvaputkitehtaalle Imatralle (...