2.4.2022

Paljakka, Hyrynsalmi Puolanka hiihto& patikointi. Osa I

 

Ennen lähtöä netti kertoi tälläistä.

Hiihtoa lumisessa suomalaisessa metsässä. Useat miellyttävät ylä-ja alamäet viihdyttävät sinua koko hiihtoretken ajan. Mahdollisuus myös pitää tauko nuotion ääressä.

Runsasluminen Paljakka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet nauttia hiihdosta puhtaassa ilmassa ja lumisissa metsissä. Rakennusjärven hiihtolatu alkaa Paljakka talon läheisyydestä ja samassa rakennuksessa on myös ravintola Safaripub sekä pyörävuokraamo. Ladun lähtöpiste on myös lähellä hotelli Paljakkaa.  Rakennusjärven latu on helppo ja miellyttävä hiihtolatureitti, jossa on hieman ylä- ja alamäkiä. Latu soveltuu hyvin kaikentasoisille hiihtäjäille ja myös perheille. Rakennusjärven pohjoisrannalla on kota, jossa kannattaa pitää tauko ja syödä eväitä nuotion ääressä.

Rakennusjärven ladun lisäksi Paljakassa ja sen lähiympäristössä on kauniissa vaaramaisemissa lähes 100 kilometriä huippukuntoista hiihtolatuverkostoa. Pakkaa siis maastohiihtovälineesi, ja tule Paljakkaan ihailemaan Suomen lumisia metsämaisemia!

  • Perinteisen ja vapaan hiihtotavan latu-urat


Niin, vko 10 Paljakka rinnetie.

Etelässä kevät alkoi pehmittämään latuja ja hankia jotta ennenkokematon Paljakka tuli kohteeksi. Kajaanista vielä ylöspäin, käännytään vitostieltä Ristijärven kohdalta kohti Puolankaa.

      Höylähirsimökki ihan rinteiden tuntumassa.

Tästä alkoivat hiihtoladut ja myös kalastuspolun patikointireitti

Kalastuspolun alku seuraa puron vartta ja läpi koivikkometsän. Läskipyörilläkin näytti että jotkut olivat edenneet.  Reitiltä ei voinut hevillä eksyä kun vihreällä värillä oli merkitty kalastuspolku ja keltaisella ilvespolku, -vai oliko se toisiapäin?

Nauhojakin  tai puisia keppejä oli kiitettävästi.


Mielenkiintoinen pahka kuin tyrä vatsassa.Myös eläinten nukkumakieppejä esiintyi. Ja paljon jälkiä.


Oman onnensa varaan jätetty lato.


Puu lumen vankina


Sitten muutaman kilometrin metsäpolun jälkeen tultiin mökkitielle jossa opastus oli epäselvä (osin samat opasteet talvi- ja kesäkaudella). Jatkoin kilometrin tietä pitkin jolloin merkkejäkin alkoi esiintyä. Tieltä pois pitkin hiihtosuunnistusuraa ja vielä pari kilometriä Paljakan rinnetielle.Lähtiessäni mökiltä oli autotien viereen aurattu kävelytie jonka vallit olivat kunnoitettavat.

-jatkuu

Ei kommentteja:

Puolangan Paljakka , Hyrynsalmi maaliskuu 2022 osa 3

  Niin, taitaa olla retkieväistä yleisin tuo makkararuoka. Retkipaikoilla löytyy niiden käristysfasiliteetit. Paljakan pirunkirkkoon ei pääs...