2.4.2022

Puolangan Paljakka , Hyrynsalmi maaliskuu 2022 osa 3

 


Niin, taitaa olla retkieväistä yleisin tuo makkararuoka. Retkipaikoilla löytyy niiden käristysfasiliteetit.

Paljakan pirunkirkkoon ei pääse talvisaikaan autolla ihan liki vaan paremmin maisemia näkee jalan tai suksilla.

Reittiopas opastaa enemmänkin kesäaikaista reittiä
Pirunkirkon aarnialue sijaitsee Paljakan luonnonpuiston kupeessa ja on kallioinen ja osin jyrkänteinen rotko, jonka pohjalla virtaa Louhenjoki. 

Pirunkirkon suojelumetsän maisemat ovat hyvin vaihtelevia. Polku Louhenjoelle kulkee sammaleisen vanhan kuusikon halki. Pirunkirkko on paikka, jossa joki virtaa kapeassa kalliorotkossa. Rotkossa on komeita kalliopaaseja ja yhtä niistä nimitetään erikoisen muotonsa takia pirun saarnastuoliksi. Louhenjoen varsi Pirunkirkon ja pirun saarnastuolin tienoilla on sorainen ja viettävä, joten siellä on liikuttava varovasti!

Pirunkirkko sijaitsee neljä kilometrin päässä Paljakasta ja lähelle pääsee myös autolla. Pysäköintialueelta johtaa Pirunkirkolle 600 metriä pitkä polku. 

Paljakan Pirunkirkko on lapsiperheille sopiva retkikohde.


Opasteita on hyvä seurata, tuli millä vaan 


Patikoijat voivat kävellä moottorikelkkauraa pitkin tai sitten lumikengillä hangella.Alkuun voi lähteä vaikka rakennusjärven tienoiltaTarvittaessa auton voi jättää tähän risteykseen ja mennä ladulle että polulle alikulun kautta.


Jos jatkaa suksilla ohi pirunkirkon voi mennä Latvavaaran kautta vaikka UkkohallaanEi kommentteja:

Kreeta Ao Nang, Hotelli Theo

  Niin, koronarajoitukset helpottivat toukokuun puolivälissä niin ettei Finnair vaatinut enään kasvomaskien käyttöä. Kohdemaa Kreikka kuiten...