22.1.2010

Luksusta, edullista, rauhallista ja kiireetöntä -Krabi.

Satunnainen matkaaja on varmaan hämmennöksissään verratessaan Thaimaan eri kohteita vain nettisivujen tietojen perusteella. Onhan niissä paikoissa eroja, mutta liki kaikissa puhutaan paratiisisaarista tai -rannoista ja luksushotelleista, hyvästä ruuasta ja edullisuudesta.

Sama valinnan vaikeus saattaa olla jollakin Britillä joka ensi kertaa päättää tulla Suomen lappiin. Tällöin tietysti tässä yhteydessä pitää sana "edullisuus" jättää pois.

Äkkiseltään ottaen ja -katsoen Krabi sijaitsee samoilla levysasteilla kuin Phuket/Patong mutta sieltä puuttunevat liikenneruuhkat ja nuorison bilebaarit. Kalliomuodostelmista onkin visuaalista kokemusta jos on käynyt James Bond saarella. Outoja pystysuoria seinämiä ja haperoa kiveä, on kuin ne olisivat koko ajan murenemassa ja liukenemassa veteen.

Krabi taitaa olla enemmälti muslimialuetta joka luo oman vivahteensa alueen paikallisväestön kulttuuriin ja elämätyyliin. Muslimimiehet ja hunnutetut naiset ovat pidättyväisempiä ja perhekeskeisempiä kuin Buddhan kuvia kumartelevat, mutta enpä itse asiassa tiedä miten tuo väestöjakauma eri uskontoihin eri alueilla menee.

Ehkä tästäkin Thaimaan alueesta, eli Krabin provinssista saamme lisätietoa myöhemmin.

Ei kommentteja:

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...