21.1.2010

Pienyrittäjyys kunniassaan

Panasonic-ilmalämpöpumppuni on rakennettu Thaimaassa jossakin tehtaassa, mutta turistien suosimilla paikoilla kukoistaa perhebusines. Miespuolinen touhuaja voi olla Svedu, sakemanni, engelsmanni, suomalainen tai j0ku muu farangi jonka paikallisen lain mukaan kuitenkin pitää olla vähemmistöosakas.

Tässä oli hotellimme vieressä oleva hieromalaitos ja samalla kampaaja, pubi, pesula ja moottoripyörävuokraamo.



Takana keskellä on pikkuinen rouva joka pyörittää businesta. Kertoili paljon Thaimaasta ja välillä kävi tätinsä hautajaisissa mantereella. Ajoi skootterillaan tilaisuuteen ja pois yhtä soittoa yli kahdeksan tuntia per siivu. Läksijäisiltanamme kävi vielä hakemassa lentoa varten meille Kata-Beachin yrttikaupasta vihreää yrttiä nenänaukaisua nuuskuteltavaksi. Verkkarishortseissa olevalta sain muutaman kerran jalkahierontaa ja öljyhierontaa, hinta noin 7 Euroa/tunti.






Vakioparturini oli tästä muutaman sadan metrin päässä, vekkuli velikulta ja 1900 -luvun alun parturituoli käytössään ja kasvomaski kasvoillaan operoi. Tukanleikkuu ja parranajo vaahtoineen ja kaikkineen 5 Euroa.



Heillä oli myös ompelimo ja pesula siinä samassa. Taisi olla myös veljensä ja vaimonsa he kaksi muuta jotka siinä touhuilivat. Parranajo oli monivaiheinen prosessi kun sitä sivusta seurasin.

2 kommenttia:

Äijä kirjoitti...

Minä olen vannoutunut pienyrittäjyyden ystävä, vaikka olenkin entinen pienyrittäjä, sittemmin suurvelallinen ja sitäkin sittemmin näistä kaikista selvinnyt.

Pienyrittäjyys on yhteiskunnan onni.

Murphy kirjoitti...

Niin.

Pienyritys vaatii suurta ja jatkuvaa yrttämistä että elannon siitä saisi.

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...