16.2.2011

Nokian kurssi

Missä lienee optiomiljonäärit nykyisin, varmaan jo eläkkeellä ja tyytyväisinä katselevat etteivät ole enää töissä. On se kurssikehitys ollut huonoa muillakin kännykkäfirmoilla.

Jos joku olisi kolme vuotta sitten ostanut Ericssonin osakkeita 20 000 eurolla olisi niiden arvo nyt 920 euroa. Jos taas hän olisi sijoittanut saman summan Sony Networksiin olisi hänellä nyt koossa 158 euroa.

Mutta jos tuo humanteri olisikin päättänyt laittaa elämän risaiseksi ja ostanut koko rahalla kaljaa, lonkkua ja sidukkaa niin olisi ollut ainakin hauskaa jonkin aikaa.
Kun hynä olis loppunut niin eikun kauppaan palautuspullojen kanssa ja hän olisi tyhjistä pulloista saanut noin 1540 euroa

2 kommenttia:

Marja-Leena kirjoitti...

Laskutapansa kullakin... ;)

Äijä kirjoitti...

Osakkeilla vaurastuminen on kai nykyaikaisen vaurastumisen yleisin ja ihailluin muoto.

Tyhjästä sekään vauraus ei tule, kyllä sen joku maksaa. Nykyajan eetoksen mukaista ei lieneekään miettiä, kuka sen maksaa ja miten. Tietenkin voi käydä myös niin, että osakkeenostaja joutuu maksumieheksi, kuten esimerkeistäsikin ilmenee.

Varmaan harmittaa niitä, joilla sijoitukset on sulaneet. Kortti tuo, kortti vie. Samoin arvopaperikauppa.

Kyllä se paras konsti ansaita elantonsa on tehdä vain töitä.

Minä olen kerran elämässäni ollut osakkeenomistaja. 1980- luvun lopulla Sampo antoi asiakkailleen osakkeita. Silloisen yritykseni vakuutukset olivat mainitussa yhtiössä.
Möin osakkeet kesällä 1990, kun löin firmani osalta rukkaset naulaan ja rahantarve oli huutava. Yksi tuttava maksoi niistä hyvän hyvyyttään 1100 markkaa. (Minulla oli kymmenen osaketta)

En vaurastunut sanottavammin, koska yritin saada edes oman kylän miehille olevat laskut maksettua, käytin rahat siihen.

Viljasen Esko haastattelee Pelliniemen Juhoa

  Simolasta Kalsun kankaalle ja alkuasukkaita haastattelemaan. Simolan Oskari Papalla oli kaivossaan varastoituna erinomaista sahtia ...